دوره 25، شماره 99 - ( 7-1395 )                   جلد 25 شماره 99 صفحات 42-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abrishamkesh S, KafiMasoleh S, FallahiKheshtMasjedi M. Styles of Expressing Emotion in Women Suffering from Breast Cancer Compared to Healthy Women. JGUMS 2016; 25 (99) :34-42
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1283-fa.html
ابریشم کش سحر، کافی سیدموسی، فلاحی خشت مسجدی مهناز. سنجش سبک‌های نمایش هیجان در زنان دچار بدخیمی سینه در مقایسه با زنان سالم. مجله علوم پزشکی گیلان. 1395; 25 (99) :34-42

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1283-fa.html


1- واحد مدیریت خطر بلایا، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- گروه روان شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت
3- واحد بهداشت روان، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (5075 مشاهده)

مقدمه: بیماری‌های ناگوار و کهنه بر عوامل روان‌شناختی بیماران اثر گذاشته به‌طوری‌که توانایی ابراز احساس و هیجان در سطح مناسب را از آنان بر می‌گیرد. 

هدف: بررسی و مقایسه نمایش و کنترل هیجانی و دوسوگرایی در ابرازگری آن به عنوان سبک‌های ابراز هیجان، در زنان دچار بدخیمی سینه و زنان سالم

مواد و روش‌ها: روش پژوهش مقطعی بود و نمونه‌ها 108 نفر از زنان همسر‌دار شهر رشت (54 زن بیمار و 54 زن سالم) با روش نمونه‌گیری دردسترس آسان استوار بر هدف انتخاب و با پرسشنامهﻫای سبک‌های ابرازهیجان دربردارنده پرسشنامه ابرازگری هیجانی  (EEQ)و دوسوگرایی در ابرازگری هیجانی (AEQ) و پرسشنامه کنترل هیجانی(ECQ) ارزیابی شدند. داده‌ها با برآورد آزمون تحلیل واریانس ANOVA برای مقایسه دو نمونه مستقل و با نرم افزارSPSS-18  واکاوی شد.

نتایج: زنان دچار بدخیمی سینه در مقایسه با زنان سالم به شکل معنی‌دار ابرازگری هیجانی کمتری دارند (01/0 p<) و در مقیاسﻫای فرعی این متغیر (ابراز هیجان مثبت، ابرازصمیمیت و ابراز هیجان منفی) زنان بیمار به شکل معنی‌داری (01/0 p<) ابرازگری هیجانی مثبت کمتری داشتند. در مقایسه دو گروه از نظر متغیرکنترل هیجانی نیز زنان دچار بدخیمی سینه در مقایسه با زنان سالم به طور معنی‌دار (01/0p<) کنترل هیجانی بیشتری داشتند و در مقیاسﻫای فرعی این متغیر (بازداری هیجانی،کنترل پرخاشگری، نشخوار ذهنی و کنترل خوش‌خیم) زنان بیمار به شکل معنی‌داری(01/0p<) بازداری هیجانی بیشتری داشتند. نتایج پژوهش تفاوت معنی‌داری را در متغیر دوسوگرایی در ابرازگری هیجانی و در مقیاس‌های فرعی این متغیر (دوسوگرایی در ابراز هیجان مثبت و دوسوگرایی در ابراز استحقاق) با وجود نمره بالاتر زنان بیمار در مقایسه با زنان سالم نشان نداد.

نتیجه‌گیری: ابراز هیجان نقش چشمگیری در نگهداری روابط بین فردی بازی میﻛند. رویارویی به واسطه روی آورد هیجانی (مانند مقابله فعال با پردازش و ابراز هیجان) می‌تواند منجر به پاسخ‌های اجتماعی مثبت و بدست آوردن پشتیبانی اجتماعی به عنوان یک سپر در مقابله با بیماری شود و سازگاری بیماران دچار بدخیمی سینه را افزایش دهد.

واژه‌های کلیدی: سرطان‌های سینه/ هیجان‌ها
متن کامل [PDF 246 kb]   (1560 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/10 | پذیرش: 1395/8/10 | انتشار: 1395/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb