دوره 27، شماره 107 - ( 8-1397 )                   جلد 27 شماره 107 صفحات 44-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shafiei F, Hassanzadeh Keshteli A, Pouraram H, Afshar H, Salari-Moghaddam A, Esmaillzadeh A et al . Egg Consumption and Prevalence of Psychological Disorders in Adults . JGUMS 2018; 27 (107) :31-44
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1714-fa.html
شفیعی فاطمه، حسن زاده کشتلی دکترعمار، پورآرام دکترحامد، افشار دکترحمید، سالاری مقدم دکتراسماء، اسماعیل زاده دکتراحمد و همکاران.. ارتباط ‌‌مصرف تخم مرغ و شیوع اختلال‌ روانی در بزرگسالان. مجله علوم پزشکی گیلان. 1397; 27 (107) :31-44

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1714-fa.html


1- مرکز علمی پژوهش‌های دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران‌
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه آلبرتا ادمونتون، آلبرتا، کانادا
3- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات روان‌تنی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5- مرکز تحقیقات جامع‌نگر عملکرد گوارش، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (3446 مشاهده)
چکیده
مقدمه: تاکنون مطالعه‌ای به بررسی ارتباط ‌مصرف تخم مرغ و شیوع اختلال‌ روانی نپرداخته است.
هدف: تعیین ارتباط ‌مصرف تخم مرغ و اختلال‌ روانی در نمونه بزرگی از بزرگسالان ایرانی.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر‌‌ 3172 فرد بزرگسال در استان اصفهان انجام شد. مصرف تخم مرغ با یک پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی معتبر ارزیابی شد. نسخه معتبر ایرانی پرسشنامه HADS برای ارزیابی افسردگی و اضطراب بکار رفت. نسخه معتبر ایرانی 12 آیتمی GHQ نیز برای ارزیابی روان پریشی مورد استفاده قرار گرفت. افسردگی، پریشانی و روان‌پریشی بر پایه معیارهای استاندارد تعریف شدند.
نتایج: میانگین سنی شرکت‌کنندگان 9/7 ± 5/36 و‌ شیوع افسردگی، اضطراب و روان‌پریشی در بین شرکت‌کنندگان به ترتیب 4/28درصد، 6/13درصد و 23درصد بود. بعد از برابر ساختن مخدوشگرهای نهفته، ارتباط معنی‌دار‌ بین دریافت تخم مرغ ‌و افسردگی (نسبت شانس برای مقایسه چارک‌های آخر: 08/1؛ فاصله اطمینان 95%: 45/1- 80/0) و اضطراب (نسبت شانس: 79/0؛ فاصله اطمینان 95%: 16/1- 54/0) ‌و همچنین روان‌پریشی (نسبت شانس: 03/1؛ فاصله اطمینان 95%: 41/1- 76/0) در کل جمعیت بدست نیامد. در مردان، ارتباط مثبت معنی‌دار‌ بین مصرف تخم مرغ و افسردگی پیش از تعدیل نمایه توده بدنی مشاهده شد (نسبت شانس: 68/1 ؛ فاصله اطمینان 95%:80/2- 01/1)؛ هرچند که پس از تعدیل نمایه توده بدنی این ارتباط غیر معنی‌دار شد (نسبت شانس: 62/1؛ فاصله اطمینان 95%: 72/2- 96/0). در افرادی که مصرف ماهی آنها بیش از میانه بود، مصرف تخم مرغ ارتباط مستقیمی با روان‌پریشی داشت (نسبت شانس: 07/2؛ فاصله اطمینان 95%: 28/4- 00/1).
نتیجه‌گیری: ارتباط معنی‌داری بین مصرف تخم مرغ و اختلالات روانی مشاهده نشد. مطالعات بیشتری، بویژه با طراحی آینده‌نگر، مورد نیاز است.
متن کامل [PDF 319 kb]   (1231 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/8/6 | پذیرش: 1397/8/6 | انتشار: 1397/8/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb