دوره 4، شماره 12 و 13 - ( 1-1374 )                   جلد 4 شماره 12 و 13 صفحات 29-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

امانی رضا، احمدی مجید. بررسی عادات غذایی در مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی - درمانی سمنان از سال ۱۳۷۳. مجله علوم پزشکی گیلان. 1374; 4 (12 و 13) :24-29

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1889-fa.html


1- عضو هیأت علمی گروه تغذیه - دانشگاه علوم پزشکی اهواز
2- کارشناس علوم تغذیه
چکیده:   (1794 مشاهده)
خلاصه
هدف از این بررسی دستیابی به الگوی کلی مصرف غذای روزانه و کسب اطلاعاتی در مورد میزان تأثیر عوامل مختلف بر وضعیت مصرف غذا در شهرستان سمنان بوده است‌. نمونه گیری از ۵ مرکز بهداشتی - درمانی شهر به طور راندوم انجام گردید و مجموعا" پرسشنامه‌های ۸۵ خانوار به صورت مصاحبه تکمیل گردید‌. (Food Frequency Questionaire ( نتایج نشان می‌دهند که ۱۲٪ از خانوارهای مورد بررسی به طور روزانه از شیر و فرآورده‌های لبنی استفاده می‌نماید و ۷۱٪ از خانواده ها شیر را به صورت کامل (‌Whole Milk) مصرف می‌کنند. همچنین ۱۸٪ از خانواده ها گوشت ( اعم از سفید یا قرمز ) را در برنامه غذایی هرروز خود دارند. به طورکلی ۶۳٪ از خانوارها معتقدند که آموزش صحیح تغذیه باعث ایجاد تغییرات مثبت در عادات غذایی آنها شده است‌. بعلاوه ۴۴٪ از کل خانواده‌های مورد بررسی چنین بیان نموده‌اند که آموزش تغذیه در مراکز بهداشتی - درمانی و نیز در مدارس به میزان بسیار زیاد باعث پدید آمدن عادات غذایی سود‌مند شده است و تنها ۱٪ معتقدند که این قبیل آموزشها مؤثر نبوده‌اند‌.
همچنین حدود ۴۷٪ از خانواده‌ها بین ۵۰- ۷۵ درصد از کل درآمد ماهانه خود را صرف خرید و تهیه مواد غذایی می‌نمایند‌. در این بررسی میزان درصد استفاده از چربی‌های مختلف در رژیم غذایی‌، مصرف نمک ید دارد، میوه و سبزی‌های مختلف و درصد تأثیر آداب و سنن و اعتقادات مذهبی نیز بر میزان مصرف غذاها از طریق پرسشنامه بدست آمده است‌. از نتایج چنین استنباط می‌شود که سطح سواد زنان در میزان مصرف گروههای غذائی متنوع در خانوارها بسیار موثر بوده است. "
 
متن کامل [PDF 12800 kb]   (868 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/19 | پذیرش: 1397/12/19 | انتشار: 1397/12/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb