دوره 19، شماره 75 - ( 7-1389 )                   جلد 19 شماره 75 صفحات 86-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Survey of Polyethylene Glycol Effects on Serum Electrolytes . jour guilan uni med sci. 2010; 19 (75) :86-93
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-191-fa.html
شفقی افشین، غلامپور دهکی مهرزاد، فروتن حسین، احمدی فرخ‌لقاء، فروزش‌نیا مریم، محتشم‌خانی فروغ. بررسی اثر آماده‌سازی روده بزرگ با پلی‌اتیلن گلیکول بر الکترولیت‌های سرم . مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان. 1389; 19 (75) :86-93

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-191-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی گیلان
چکیده:   (5359 مشاهده)
مقدمه: براساس مطالعات قبلی کولونوسکوپی و آماده‌سازی کولون توسط محلول‌هایی مانند پلی‌اتیلن گلیکول (PEG) که ترکیب آن در بعضی کشورها با کشور ما متفاوت است، سبب برخی اختلالات الکترولیتی شده که به ویژه در افراد مسن، نارسایی‌های قلبی و کلیوی می‌تواند خطرناک باشد. هدف: تعیین اثر آماده‌سازی کولون با پلی‌اتیلن گلیکول ایرانی و کولونوسکوپی بر الکترولیت‌های سرم در مراجعین به بیمارستان امام خمینی در سال 1387. مواد و روش‌ها: در این مطالعه 59 بیمار که کاندیدای کولونوسکوپی انتخابی بودند، پس از رعایت معیارهای ورود و خروج، انتخاب شدند. نمونه‌های خونی در مرحله To (قبل از مصرف PEG)، T1 (قبل از انجام کولونوسکوپی) و T2 (بلافاصله بعد از کولونوسکوپی) گرفته شد و برای تعیین سطح سرمی سدیم و پتاسیم در مرحله To و T1 و T2 و کلسیم و فسفر در مرحله To و T1 به آزمایشگاه ارسال شد. نتایج: چهار بیمار از مطالعه خارج شدند. میزان بروز هیپوناترمی در چهار بیمار پس از مصرف PEG، 8/6% بود که بعد از کولونوسکوپی نیز به همین میزان ادامه یافت. در تغییرات میانگین سطح سرمی سدیم و بروز هیپوناترمی در 3 مرحله تفاوت معنی‌داری وجود نداشت. کاهش معنی‌داری در میانگین سطح سرمی پتاسیم در T2 و T1 وجود داشت (05/0P<) ولی بیشترین میزان بروز هیپوکالمی در مرحله T1 نسبت به To (9/10%) بود و تنها 8/3% مورد جدید هیپوکالمی در مرحله T2 ایجاد شد که بروز هیپوکالمی در مراحل فوق معنی‌دار نبود. بروز هیپوکلسمی بعد از مصرف PEG، 24% بود ولی کاهش میانگین سطح سرمی کلسیم و بروز هیپوکلسمی بعد از مصرف PEG معنی‌دار نبود. 36% بیماران پس از مصرف PEG دچار هیپوفسفاتمی شدند که همراه با کاهش معنی‌داری در میانگین سطح سرمی فسفر بود. ارتباط معنی‌داری بین سن و جنس و تغییرات الکترولیتی سرم مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: تغییر الکترولیت‌های سرم نشان‌دهنده این است که آماده سازی با PEG به عنوان یک عامل خطر برای ایجاد هیپوفسفاتمی محسوب می‌شود. کولونوسکوپی و آماده سازی با PEG ممکن است منجر به کاهش معنی دار سطح سرمی پتاسیم شود.
متن کامل [PDF 306 kb]   (807 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۲/۸/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۲/۸/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb