دوره 8، شماره 31 و 32 - ( 6-1378 )                   جلد 8 شماره 31 و 32 صفحات 71-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

. Aghajanzadeh M, . Dadashi A. Role of Thoracoscopy in Diagnose of Pleural Effiusion with Unknown Source. JGUMS 1999; 8 (31 and 32) :65-71
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1978-fa.html
آقاجان زاده دکتر منو‌چهر، داداشی دکتر ارسلان. نقش توراکوسکوپی در تشخیص ترشح فضای جنب با منشأ نامعلوم. مجله علوم پزشکی گیلان. 1378; 8 (31 و 32) :65-71

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1978-fa.html


1- استادیار گروه جراحی و فوق تخصص جراحی توراکس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان
2- رزیدنت جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان
چکیده:   (2258 مشاهده)
چکیده
‌پلورال افیوژن در اثر بیماریهای متعددی ایجاد می شود و خود علامتی از سایر بیماریها می باشد. برای تشخیص علت پلورال افیوژن از روش هائی مثل توراسنتز، بیوپسی سوزنی پلور استفاده می شود، با اینحال در ۱۵ تا ۲۰ درصد موارد علت تجمع مایع نامشخص می ماند و نیاز به روشهای تهاجمی تر نظیر توراکوتومی یا توراکوسکوپی می باشد. امروزه برای پی بردن به علت پلورال افیوژن بندرت توراکوتومی انجام می گیرد بلکه از توراکوسکوپی استفاده می شود. هدف از این بررسی نشان دادن ضرورت انجام توراکوسکوپی بخاطر محاسن آن که شامل عوارض کمتر، قدرت تشخیص زیاد و جلوگیری از انجام توراکوتومی بوده است. در این مطالعه ۴۰ بیمار دچار تجمع مایع در فضای جنبی که با بزل مایع از فضای جنبی و نمونه برداری سوزنی به تشخیص قطعی نرسیده بودند توراکوسکوپی شدند. ۲۸ نفر (۷۰) مرد و ۱۲ نفر (۳۰%) زن بودند. محدوده سنی مبتلایان بین ۱۰ تا ۷۰ سال و میانگین سنی ۳۰ سال بود.
 تشخیص اولیه بر مبنای یافته های بالینی: تجمع مایع با منشأ نامعلوم ۲۰ نفر (۵۰٪)، سل در ۸ نفر (۲۰%)، آمپیم در 6 نفر ( %‌۱۰) و مزوتلیوما در ۲ نفر (۵%) بود.
 تشخیص‌های احتمالی بر اساس یافته های خاص از توراکوسکوپی عبارت بودند از: ۱- بزل مایع و نمونه برداری از پرده جنب در ۱۰ مورد ۲- تشخیص چسبندگی با بزل مایع و تهیه نمونه از پرده جنب در ۸ مورد 3- سل در ۸ مورد ۴- آمپیم در 6 مورد ۵- متاستاز ریوی در ۴ مورد 6- مزوتلیوما در ۲ مورد ۷- توده ریوی در ۲ مورد
پس از تهیه نمونه و جواب پاتولوژی تشخیص نهائی عبارت بود از 1- سل در ۲۸ مورد (۷۰%)، ۲- آدنوکارسینوم متاستاتیک ۴ مورد (۱۰%)، 3- مزوتلیوما در ۳ مورد ( 5/7%) ۴- تومور آسکین در ۲ مورد (۵%) و ۹- SCC ریه در ۲ مورد (۵%)
استفاده از این روش در ۳۹ بیمار ( 5/97%) به تشخیص قطعی منجر شد و در تنها بیمار باقیمانده با انجام توراکوتومی علت تجمع مایع مشخص گردید. عوارض توراکوسکوپی شامل نشت هوا در ۴ مورد (۱۰%) و عفونت زخم ۲ مورد (۵%) مرگ و میر وجود نداشت بنابراین پیشنهاد می شود برای ۱۵ تا ۲۰ درصد مبتلایان به تجمع مایع در فضای داخل جنبی که با روش‌های دیگر امکان شناسایی علت عارضه مزبور وجود ندارد از توراکوسکوپی بعنوان بهترین روش تشخیص استفاده شود.
متن کامل [PDF 933 kb]   (425 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/1/18 | پذیرش: 1398/1/18 | انتشار: 1398/1/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb