دوره 19، شماره 73 - ( 1-1389 )                   جلد 19 شماره 73 صفحات 45-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Survey Of Nosocomial Infection and Accompanied Factors in Neonatal Intensive Care Unit . JGUMS 2010; 19 (73) :37-45
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-209-fa.html
درویش‌پور آذر، هاشمیان هومان، فعّال عزت، فصیحی معصومه. بررسی موارد عفونت بیمارستـانی و عوامل همـراه در بخش مراقبت ویژه نوزادان . مجله علوم پزشکی گیلان. 1389; 19 (73) :37-45

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-209-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، : darvishpour_a@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی گیلان
چکیده:   (11161 مشاهده)
چکیده مقدمه: بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان(NICU) یکی از بخش‌های حساس بیمارستان از نظر عفونت‌های بیمارستانی است که کنترل آن اغلب با مشکل روبرو می‌شود. هدف: بررسی موارد عفونت بیمارستانی و عوامل همراه آن در بخش مراقبت ویژه نوزادان NICU. مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع توصیفی بوده و بصورت آینده نگر از ابتدا تا پایان سال 1387 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات آن، بخشی توسط پرسشنامه شامل اطلاعات مربوط به بیمار(مشخصات دموگرافیک) و عوامل درمانی( اقدامات مداخله‌ای) و بخشی دیگر برای بررسی اطلاعات مربوط به عوامل ساختاری (سیستم‌ها و وسایل فیزیکی بخش) و عوامل پرسنلی( بررسی رعایت اصول مراقبت بهداشتی توسط پرسنل) با استفاده از روش مشاهده-ای و ابزار چک لیست بود. در این پژوهش جامعه و نمونه بر هم منطبق بوده و کلیه نوزادانی که مشخصات واحدهای مورد پژوهش را دارا بودند، بررسی شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل کلیه نوزادان 30 روز با علل مراجعه نارسی، کم وزنی، بیماری غشای هیالن (HND) و نشانگان زجر تنفسی (RDS)، ناهنجاری‌های مادرزادی و نیز نوزادان نیازمند مداخله جراحی که پس از 48 ساعت بستری در بخش، علایم بالینی عفونت را داشته بود و کلیه نوزادانی که از ابتدای پذیرش با علایم بالینی عفونت و با تشخیص سپسیس، مننژیت، پنومونی، عفونت سیستم ادراری و سایر عفونت‌ها بستری شده باشند یا در دوره کمون این بیماری‌ها بودند از پژوهش خارج گردیدند. تشخیص عفونت بیمارستانی براساس تعاریف نظام کشوری مراقبت عفونت‌های بیمارستانی (NNIS) بوده که با تشخیص پزشک مسئول کنترل عفونت بیمارستان به تأیید برسد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی با استفاده از نرم افزار spss و تنظیم جداول توزیع فراوانی و رسم نمودار استفاده شد. نتایج: در این مطالعه از تعداد کل 270 مورد بستری، 44مورد(29/16%) عفونت بیمارستانی تشخیص داده شد که از این تعداد اکثریت (5/70%)مذکر و در گروه سنی 1-3 روز بوده و زیر 2 کیلوگرم وزن داشتند. از نظر سن بارداری اکثریت (73%)پره ترم و محصول زایمان سزارین (84%) بودند. بررسی مطالعه بر حسب عوامل درمانی نشان داد که علت اولیه بستری در مطالعه حاضر در 74% موارد نارسی و دیسترس تنفسی بوده است. ارگانیسم‌های جداشده از کشت خون بترتیب اکثریت(57%) از نوع انتروباکتر، (9%) کلبسیلاو، (2%) اکولای بود. بررسی وضعیت عوامل ساختاری نشان داد که این بخش با وجود برخورداری از وسایل و تجهیزات مناسب دارای نقص در فضای فیزیکی است. در بررسی وضعیت عوامل پرسنلی مشخص شد که کلیه اقدامات و برنامه‌های آموزشی از نظر برای پرسنل از نظر پیشگیری از عفونت صورت می‌گیرد. نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش لزوم دقت بیشتر در علل پیدایش پیشگیری از نارسی و همچنین توجه بیشتر پرسنل در زمان کار به ویژه رعایت بهداشت فردی و از همه مهم‌تر شستشوی مرتب دست‌ها و استفاده از دستکش استریل و رعایت تمام شرایط استریل به هنگام نصب کاتتر وریدی توصیه می‌شود. همچنین توصیه می‌شود با توزیع مناسب نیروی انسانی، رعایت اصول استاندارد در ساختار فیزیکی موثر در مورد عفونت بیمارستانی و عوامل خطرزای مربوط به آن، اقدامات مناسب‌تری برای پیشگیری و کنترل این عفونت‌ها صورت پذیرد.
متن کامل [PDF 214 kb]   (2481 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/8/26 | پذیرش: 1392/8/26 | انتشار: 1392/8/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb