دوره 17، شماره 65 - ( 1-1387 )                   جلد 17 شماره 65 صفحات 127-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Forouhi E. A Hydrophobicity Scale for the Amino Acids. JGUMS 2008; 17 (65) :117-127
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-335-fa.html
فروحی عنایت. درجه‌‌بندی‌ اسیدهای‌ آمینه‌ از نقطه‌ نظر میزان‌ آب‌گریزی‌ آنها. مجله علوم پزشکی گیلان. 1387; 17 (65) :117-127

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-335-fa.html


چکیده:   (6252 مشاهده)
چکیده‌ مقدمه‌: آب‌گریزی‌ ملکول‌ها عامل‌ محرّک‌‌ بسیاری‌ از آثار و پدیده‌ها در سیستم‌های‌ بیولوژیکی‌ است. تاکنون تعداد زیادی درجه‌بندی آب‌گریزی برای اسیدهای آمینه پیشنهاد شده‌است. از این درجه‌بندی‌ها برای پیش‌بینی توپولژی پروتئین‌‌ها استفاده می‌شود. هدف‌: در کار حاضر با توجه به بعضی ملاحظات نظری درجه‌بندی‌ جدیدی برای‌ آب‌گریزی‌ اسیدهای‌ آمینه‌ ساخته‌ می‌شود مواد و روش‌ها: با‌ این فرض‌که‌ آب‌گریزی‌ اسیدهای‌ آمینه‌ به عنوان جزئی‌ از یک‌ زنجیره‌ی‌ پلی‌پپتیدی‌ بستگی‌ به‌ سطح‌ جانبی‌ ملکول‌ و محتوای‌ الکترونگاتیویته‌ی‌ آن‌ دارد، رابطه‌ای‌ که‌ آب‌گریزی‌ را به‌ سطح‌ جانبی‌ ملکول‌ اسید آمینه‌ و تعداد اتم‌های‌ اکسیژن‌ و نیتروژن‌ والکترونگاتیویته‌ی‌ اکسیژن‌ و نیتروژن‌در ملکول‌ اسید آمینه‌ مربوط‌ می‌سازد پیشنهاد شد و از روی آن اسیدهای‌ آمینه‌ از نقطه‌ نظر آب‌گریزی‌درجه‌ بندی‌ شدند. به‌وسیله این‌ درجه‌بندی‌ با استفاده‌ از روش‌ متوسط‌گیری‌ با پنجره‌ی‌ لغزنده،‌ منحنی‌ آب‌گریزی‌ گیرنده‌‌ Mel1a ملاتونین‌ انسان‌ و پروتئین‌ پرایون‌ (عامل‌ جنون‌ گاوی‌) رسم‌ شد. به‌ کمک‌ این‌منحنی‌ها ساختمان‌ داخل‌ غشایی‌ گیرنده‌‌ Mel1a ملاتونین‌ و هسته‌ی‌ آب‌گریز پروتئین‌ پرایون‌ معلوم‌ و با نتایج‌ موجود در مراجع‌ مقایسه‌ شد. نتایج‌: درجه‌‌بندی‌ پیشنهاد شده‌ در این‌ کار با درجه‌بندی‌ پیشنهاد شده‌ توسط‌ Engelman و همکارانش‌ مطابقت‌ دارد. ساختمان‌ پیش‌بینی‌ شده‌ در این‌ مقاله‌ برای‌ قسمت‌ داخل‌ غشایی‌گیرنده‌‌ Mel1a ملاتونین‌ انسان‌ و هسته‌ی‌ آب‌ گریز پروتئین‌ پرایون‌ با آنچه‌ در منابع‌ مربوط‌ است‌ مطابقت‌ بسیار دارد. نتیجه‌گیری‌: از درجه‌بندی پیشنهاد شده می‌توان برای پیش بینی توپوگرافی پروتئین‌های غشایی و پروتئین‌های توده‌ای شکل استفاده کرد.
متن کامل [PDF 3531 kb]   (1684 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/10/1 | پذیرش: 1392/10/1 | انتشار: 1392/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb