دوره 15، شماره 59 - ( 7-1385 )                   جلد 15 شماره 59 صفحات 20-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roudbary S, Aini A. Survey Homocysteine Serum Level in CVA Ischemic Infarct Patients. jour guilan uni med sci. 2006; 15 (59) :20-25
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-443-fa.html
رودباری سید علی، عینی احمد. بررسی سطح هموسیستئین سرم در مبتلایان به CVA از نوع ایسکمیک انفارکت . مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان. 1385; 15 (59) :20-25

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-443-fa.html


چکیده:   (4752 مشاهده)
چکیده مقدمه: استروک ایسکمیک شیوع فراوان و مرگ و میر بالا دارد و عوارض ، هزینه‌های درمان و مراقبت زیاد بدنبال دارد. شناخت فاکتورهای خطر استروک پیشگیری از آن را بهتر می‌کند. با وجودی که در چندین مطالعه، هیپرهموسیستئینمی فاکتور خطر برای ایجاد استروک ایسکمیک عنوان شده، انجام بررسی‌های دیگر ارتباط بین این دو را تایید نکرده است. هدف: تعیین سطح هموسیستئین خون در مبتلایان انفارکت ایسکمیک بستری در بیمارستان پورسینای رشت در سال‌های 85 – 1384 مواد و روش‌ها: در مطالعه‌ای توصیفی از بیماران استروک ایسکمیک بستری، بر اساس تظاهرات بالینی و یافته‌های تصویر‌برداری و با در نظر گرفتن معیارهای خروج از مطالعه؛ 200 نفر انتخاب شدند و سطح هموسیستئین خون آنها بر پایه مشاهده‌ی آزمایشگاهی ارزیابی شد. در این بیماران سابقه مصرف سیگار نیز مورد بررسی قرار گرفت. سیگاری بودن براساس مصرف روزانه حداقل20 عدد سیگار و به مدت حداقل 8 سال 8Pack/year) ) بود. نتایج: 5/24% بیماران سطح هموسیستئین خون نرمال (زیر10 میکرومول در لیتر)، 34% افزایش مختصر (99/14- 10 میکرومول در لیتر)، 5/36% افزایش متوسط (99/29- 15 میکرومول در لیتر) و 5% افزایش بینابینی (100- 30 میکرومول در لیتر) داشتند. در هیچ یک افزایش شدید ( 100 > میکرومول در لیتر) به دست نیامد. 5/8% آن‌ها سیگار مصرف می‌کردند و ارتباط آماری معنی‌دار بین مصرف سیگار و سطح هموسیستئین بدست نیامد (053/0= p). نتیجه‌گیری: هیپرهموسیستئینمی فاکتور خطر استروک ایسکمیک است و نقش خود را مستقل از سیگار ایفا ‌می‌کند. بنابراین ممکن است تجویز ویتامین-های گروهB و فولات که سطح سرمی هموسیستئین را کاهش می‌دهند، نقشی در کاستن این عامل خطر داشته باشند.
متن کامل [PDF 176 kb]   (832 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۲/۱۰/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۰/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۰/۲۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb