دوره 21، شماره 83 - ( 7-1391 )                   جلد 21 شماره 83 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadvand H, Khosrowbeygi A, Nemati L, Haj hosseini R. Inhibitory Effects of Rosmarinic Acid on LDL Oxidation In vitro. JGUMS 2012; 21 (83) :1-6
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-69-fa.html
احمدوند حسن، خسروبیگی علی، نعمتی لیلا، حاج حسینی رضا. اثر اسید رزمارینیک بر کاهش اکسیداسیون LDL در محیط برون تنی. مجله علوم پزشکی گیلان. 1391; 21 (83) :1-6

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-69-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، hassan_a46@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی لرستان
3- دانشگاه پیام نورتهران
چکیده:   (8287 مشاهده)
چکیده مقدمه: اکسیداسیون چربی‌ها ازجمله LDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. مواد اکسیدان موجود در مواد غذایی با اکسیداسیون LDL منجر به ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز می‌شود و مواد آنتی‌اکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین Eو اسید رزمارینیک می‌تواند با مهار اکسیداسیون LDL از ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز جلوگیری کند. هدف: بررسی اثر اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL سرم ناشی از سولفات مس به صورت برون تنی (In vitro). مواد و روش‌ها: از افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جدا شده در گروه‌های کنترل، اکسید شده با مس و اسید رزمارینیک با غلظت‌های ٥۰، ١٠٠و ٢٠٠میکرومولار مطالعه شد. برای بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی انهای کونجوگه و MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده اندازه‌گیری شد و آثار غلظت‌های مختلف اسید رزمارینیک بر مهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد. نتایج: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که اسید رزمارینیک باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم می‌شود، بطوری که میزان MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده براساس غلظت اسید رزمارینیک بترتیب ۸/٣۱ ، ٧/٣٦ و ٣/٥۰ درصد کاهش یافت. اثر مهاری اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت است (٥۰، ١٠٠و ٢٠٠میکرومولار). نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که اسید رزمارینیک با غلظت‌های ٥۰، ١٠٠ و ٢٠٠ میکرومولار به‌طور معنی‌داری باعث جلوگیری از اکسیداسیون LDL می‌شود و با بررسی‌‌های بیشتر این ترکیبت ممکن است آثار مشابهی در درون تنی (In Vivo) داشته‌باشد.
متن کامل [PDF 216 kb]   (2469 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/8/13 | پذیرش: 1392/8/13 | انتشار: 1392/8/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb