دوره 21، شماره 83 - ( 7-1391 )                   جلد 21 شماره 83 صفحات 27-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fadakar Soogheh K, Ghav A, Niknami M, Kazemnejad Leili E. Relationship between Mothers’ Nutritional Status and Weight Gain during Pregnancy with Low Birth Weight. jour guilan uni med sci. 2012; 21 (83) :27-35
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-72-fa.html
فداکارسوقه کلثوم، قوی آرزو، نیکنامی مریم، کاظم نژاد لیلی احسان. ارتباط وضعیت تغذیه و وزن گیری مادر در دوران بارداری با کم وزنی زمان تولد نوزادان. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان. 1391; 21 (83) :27-35

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-72-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی گیلان
چکیده:   (9495 مشاهده)
چکیده مقدمه: تولد نوزادان کم وزن از جدی‌ترین مشکلات بهداشتی جهان محسوب می‌شود که فشار فوق‌العاده‌ای را بر سیستم خدمات بهداشتی و افراد خانواده تحمیل می‌کند. انواع مواد غذایی، مکمل‌‌ها و مواد معدنی در دوران بارداری، تامین‌‌کننده انرژی برای مادر و جنین است و رژیم غذایی نامناسب و وزن گیری ناکافی در این دوران بر سلامتی مادر و وزن هنگام تولد نوزاد، اثر منفی می‌گذارد. هدف: تعیین ارتباط وضعیت تغذیه و وزن گیری مادر در دوران بارداری با کم وزنی زمان تولد نوزادان ترم مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه هم‌گروهی تاریخی است. 1177 مادر مراجعه‌کننده به مراکز و پایگاه‌‌های بهداشتی شهری رشت که مشخصات ورود به پژوهش را داشتند بر اساس وزن زمان تولد نوزادان به دو گروه مادران نوزادان کم وزن (2500 گرم و کمتر) و مادران نوزادان با وزن طبیعی (بیشتر از 2500 گرم تا 4000 گرم) دسته‌‌بندی شدند. داده‌‌ها با مشاهده اطلاعات مندرج در پرونده بهداشتی و مصاحبه سازمان یافته از مادران نوزادان جمع‌آوری شد. برای تجزیه‌‌وتحلیل اطلاعات از روش‌های آمار توصیفی، آمار استنباطی کای دو، فیشر و من ویتنی و در ارتباطات چندگانه از مدل لوجستیک رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج: نتایج پژوهش نشان‌دهنده آن بود که بین وضعیت تغذیه (008/0>P) و وزن‌‌گیری مادر(002/0>P) در دوران بارداری با کم وزنی زمان تولد نوزاد ارتباط آماری معنی‌داری وجود دارد. مصرف کم لبنیات 57/2 برابر (57/2=OR و 018/0>P)، مصرف کم میوه جات 75/3 برابر (75/3=OR و 069/0>P slightly significant) ، مصرف‌نکردن مکمل‌‌های آهن، مولتی ویتامین و اسید فولیک 16/13 برابر (16/13=OR و 001/0>P) در دوران بارداری با احتمال زایمان نوزاد کم وزن ارتباط داشت. نتیجه‌گیری: با توجه به عوامل تغذیه‌ای مرتبط با کم وزنی نوزاد، اهمیت نقش مسئولین امور بهداشتی در افزایش آگاهی‌های عمومی در زمینه تغذیه و وزن‌گیری مناسب در دوران بارداری بیش از پیش مشخص می‌شود.
متن کامل [PDF 257 kb]   (1995 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۲/۸/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۸/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb