چکیده: (9540 مشاهده)
مقدمه: پراکسیداز از گلیکوپروتئینهای حاوی هم بوده و دارای ایزو آنزیمهای کاتیونی و آنیونی متفاوتی است . این آنزیم کاربردهای فراوانی در زمینه تشخیص های آزمایشگاهی به روش ایمونواسی در تکنیک ELISA برای اندازه گیری هورمونها و سم باکتریها دارد . علاوه بر آن در تشخیص آنتی ژنهای بافتی و فعال کردن ماکروفاژها در برابر تومورهای سرطانی نیز بکار می رود ضمن اینکه اندازه گیری گلوکز ، اوره ، اسید اوریک نیز توسط این آنزیم قابل اجراست.
پراکسیداز به مقادیر متفاوتی در منابع گیاهی قابل دسترس وجود دارد در حالیکه آنزیم مصرفی کشور با صرف هزینه های ارزی از خارج وارد می شود .
هدف: این مطالعه تجربی با هدف جداسازی آنزیم های مختلف از گیاه Cultivated Radish انجام گرفت .
مواد و روش ها: استخراج با هموژنیزه کردن ریشه گیاه و تغلیظ عصاره خام با سولفات آمونیم انجام شد . روند خالص سازی با بکارگیری کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون و کروماتوگرافی تعویض کاتیونی پیگیری شده و جداسازی ایزو آنزیم های اسیدی و بازی با بهره گیری از کروماتوگرافی های مجدد صورت گرفت و نهایتا SDS- PAGE انجام شد .
نتایج: در نتیجه اعمال این روشها درجه خلوصی به اندازه 5/ 168 برابر عصاره خام حاصل شد که فعالیت ویژه آنها قابل مقایسه با انواع تجاری میباشد.
نتیجه گیری: نتایج این طرح نشان می دهد که با اعمال روشهای مناسب قادر به دستیابی به ایزو آنزیمهای پراکسیداز خواهیم شد با توجه به مقاومت در برابر PH های مختلف و نیز پایداری حرارتی آنزیم ، با طرح ریزی روشهای خالص سازی می توان حداکثر صرف جوییهای لازمه را اعمال نمود .
امید است که با استفاده از منابع فراوان و ارزان گامی موثر در راستای تولید انبوه آنزیم در سطح کشور برداشته شده تا از صرف هزینه های ارزی جهت خرید آنزیم پراکسیداز جلوگیری شود .
مقاله مروری:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1393/6/9 | پذیرش: 1393/6/9 | انتشار: 1393/6/9