چکیده
مقدمه: کاتاراکت نخستین علت نابینایی در تمام جهان بوده و تغذیه و سبک زندگی نقش مهمی در ایجاد آن دارد. در بررسیهای تازه گزارش شده که ممکن است چربی رژیم غذایی بر ترکیب و کارکرد غشای سلولی عدسی چشم موثر باشد که در نهایت بتواند سبب کاتاراکت پیری شود.
هدف: بررسی ارتباط اسیدهای چرب رژیم غذایی و کاتاراکت پیری
مواد و روشها: این مطالعه مورد- شاهدی از نوع گذشتهنگر در350 نفر با تایید متخصص چشم(175 نفر بیمار دچار کاتاراکت پیری و 175 نفر شاهد) و معاینه و مصاحبه که از فروردین 1392 تا فروردین 1393 به درمانگاه چشم بیمارستان امیرالمومنین (ع) رشت مراجعه کردند، انجام شد. دادههای مربوط به تعدادی اسید چرب انتخاب شده مصرفی با پرسشنامه روا و پایای نیمهکمی بسامد خوراک (FFQ)، با 168 قلم غذایی ارزیابی شد.
نتایج: رابطه مثبت معنیدار بین مصرف اسیدهای چرب اشباع، اسید اولئیک، اسید لینولنیک و اسید لینولئیک با کاتاراکت پیری در دو گروه مورد و شاهد بدست آمد و رابطه کاتاراکت پیری و دریافت بیشتر اسید ایکوزاپنتانوییک، اسید دوکوزاهگزانوییک معکوس بود.
نتیجهگیری: مصرف زیاد اسیدهای چرب رژیم غذایی ممکن است خطر کاتاراکت پیری را افزایش دهد. با این حال، مطالعه بیشتری برای بررسی این ارتباط و روشن شدن رابطه مصرف اسیدهای چرب و کاتاراکت پیری مورد نیاز میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |