دوره 25، شماره 97 - ( 1-1395 )                   جلد 25 شماره 97 صفحات 1-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani H, Soltani Moghadam R, Hassanzadeh A, Kolahi Ahari G, Derakhshandeh Rishehri S, Entezari M et al . Relation of Dietary Fatty Acid and Senile Cataract. JGUMS 2016; 25 (97) :11-1
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1145-fa.html
رمضانی هدیه، سلطانی مقدم رضا، حسن‌زاده اکبر، کلاهی اهری گلبرگ، درخشنده ریشهری سیده‌معصومه، انتظاری محمد‌حسن و همکاران.. ارتباط اسید‌های چرب رژیم غذایی و کاتاراکت پیری. مجله علوم پزشکی گیلان. 1395; 25 (97) :11-1

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1145-fa.html


1- مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- مرکز تحقیقات چشم، بیمارستان امیرالمومنین (ع)، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
3- گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
5- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، entezari@hlth.mui.ac.ir
چکیده:   (5244 مشاهده)

چکیده

مقدمه: کاتاراکت نخستین علت نابینایی در تمام جهان بوده و تغذیه و سبک زندگی نقش مهمی در ایجاد آن دارد. در بررسی‌‌های تازه گزارش شده که ممکن است چربی رژیم غذایی بر ترکیب و کارکرد غشای سلولی عدسی چشم موثر باشد که در نهایت بتواند سبب کاتاراکت پیری شود.

هدف: بررسی ارتباط اسیدهای چرب رژیم غذایی و کاتاراکت پیری

مواد و روش‌ها: این مطالعه مورد- شاهدی از نوع گذشته‌نگر در350 نفر با تایید متخصص چشم(175 نفر بیمار دچار کاتاراکت پیری و 175 نفر شاهد) و معاینه و مصاحبه که از فروردین 1392 تا فروردین 1393 به درمانگاه چشم بیمارستان امیرالمومنین (ع) رشت مراجعه کردند، انجام شد. داده‌های مربوط به تعدادی اسید چرب انتخاب شده مصرفی با پرسشنامه روا و پایای نیمه‌کمی بسامد خوراک (FFQ)، با 168 قلم غذایی ارزیابی شد.

نتایج: رابطه مثبت معنی‌دار بین مصرف اسیدهای چرب اشباع، اسید اولئیک، اسید لینولنیک و اسید لینولئیک با کاتاراکت پیری در دو گروه مورد و شاهد بدست آمد و رابطه کاتاراکت پیری و دریافت بیشتر اسید ایکوزاپنتانوییک، اسید دوکوزاهگزانوییک معکوس بود.

نتیجه‌گیری: مصرف زیاد اسیدهای چرب رژیم غذایی ممکن است خطر کاتاراکت پیری را افزایش دهد. با این حال، مطالعه بیشتری برای بررسی این ارتباط و روشن شدن رابطه مصرف اسیدهای چرب و کاتاراکت پیری مورد نیاز می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: آب مروارید، اسیدهای چرب
متن کامل [PDF 250 kb]   (1791 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/1/15 | پذیرش: 1395/1/15 | انتشار: 1395/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb