دوره 8، شماره 29 و 30 - ( 1-1378 )                   جلد 8 شماره 29 و 30 صفحات 55-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

. Taherian A, Gharavi M, Pezeshki M. Evaluation and Comparision of Fertility and Pregnancy Characteristics of Female Transplant Recipients. JGUMS 1999; 8 (29 and 30) :50-55
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1817-fa.html
طاهریان دکتر علی اکبر، غروی دکتر منوچهر، پزشکی دکتر مریم. بررسی مقایسه‌ای ویژگیهای باروری در خانمهای پیوند کلیه شده در سن باروری با یک گروه کنترل. مجله علوم پزشکی گیلان. 1378; 8 (29 و 30) :50-55

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1817-fa.html


1- دانشیار گروه زنان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان
2- دانشیار گروه داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان
3- رزیدنت زنان
چکیده:   (1858 مشاهده)
چکیده
تعداد بیماران دارای نارسایی مزمن کلیوی که تحت عمل پیوند کلیه قرار می‌گیرند رو به افزایش است. درصد زیادی از آنان را زنان در سن باروری تشکیل می‌دهند که فرزند ندارند و بررسی وضعیت باروری و حاملگی این زنان بعد از پیوند کلیه از اهمیت خاصی برخوردار است.
این مطالعه به روش مورد شاهدی انجام شده است. تعداد بیماران ۵۰ نفر و تعداد موارد کنترل ۱۰۰ نفر بوده است. این ۵۰ مورد خانم دارای کلیه پیوندی بوده که از طریق مراجعه به بیمارستان علی اصغر اصفهان و تکمیل حضوری پرسشنامه بررسی شدند. در موارد حاملگی بعد از پیوند کلیه از طریق بررسی و پیگیری دقیق بیماران در حین حاملگی توسط متخصص زنان و نفرولوژی صورت گرفته است. موارد کنترل از طریق نمونه‌گیری بصورت تصادفی منظم خانمهای مراجعه کننده به بخش مامایی بیمارستان شهید بهشتی انتخاب شدند. نتایج حاصله توسط تستهای آماریT test, Chisquare آنالیز شدند. سن بیماران در گروه مورد 4/6 ± 2/29 و در گروه کنترل 8/6 ± ‌9/27 سال بودند از ۵۰ زن پیوند کلیه شده در سن باروری (۴۵ - ۱۲ ساله) ۱۸ نفر آنها حاملگی داشتند که در مورد آنها ۲ بار بعد از پیوند کلیه حامله شدند، پس جمعا ۲۰ مورد حاملگی با پیوند کلیه بررسی شدند و ۴۰‌% از بیماران در زمان دیالیز دچار آمنوره بودند که به علت عارضه هیپوگنادوتروپیک هیپوگنادیسم در اثر نارسایی کلیه می‌باشد. که بعد از پیوند کلیه قاعدگی و تخمگذاری به حالت نرمال (مشابه زمان سلامت) برگشته است (در عرض 6 تا ۱۲ ماه). متوسط مدت قاعدگی به روز در بیماران پیوند کلیه شده 88/7 روز ( 28/6 در گروه کنترل) متوسط فاصله بین دو قاعدگی 4/32 (۲۸ روز در گروه کنترل) و متوسط تعداد پد استفاده شده ۲/‌۲ عدد ( 9/1 پد در کنترل) بوده است که از لحاظ آماری با گروه کنترل تفاوت نداشت. لیبیدو در زمان بعد از پیوند بهبود قابل ملاحظه داشته است چنانچه 8/81 درصد افراد متذکر بهبود لیبیدو و بعد از پیوند کلیه شده‌اند. تمامی ویژگیهای قاعدگی در زمان بعد از پیوند با زمان دیالیز تفاوت معنی‌دار داشتند (05/0>P) ولی مشابه زمان سلامت بود. میانگین فاصله زمانی بین پیوند و حاملگی ۳۵ ماه بود از (6 ماه تا 65 ماه) و ۷۰‌% آنها این فاصله کمتر از ۲ سال بود و ‌۴۰% از نوزادان وزن کم زمان تولد (کمتر از ۲۵۰۰ گرم) داشتند‌، ۲ مورد مرگ نوزادی و یک مورد زردی نوزادی وجودداشت. فراوانترین عوارض حاملگی بترتیب افزایش فشار خون 6۵%‌، زایمان زودرس 50%، پارگی زودرس کیسه آب ۱۵‌% و کاهش‌GFR  15% و عفونت ادراری 1۰‌% بودند.
نتیجه نهایی اینکه در صورتیکه بیمار پیوندی عملکرد کلیه طبیعی داشته و حداقل ۲ سال از پیوند گذشته باشد و بطور دقیق بوسیله چند گروه از متخصصین مامایی و نفرولوژی پیگیری گردد حاملگی می‌تواند بی‌خطر باشد.
متن کامل [PDF 9106 kb]   (675 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/14 | پذیرش: 1397/12/14 | انتشار: 1397/12/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb