دوره 6، شماره 22 - ( 3-1376 )                   جلد 6 شماره 22 صفحات 34-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


متخصص رادیولوژی-بیمارستان هفده شهریور- رشت
چکیده:   (1805 مشاهده)
خلاصه:
تومورهای سولید کلیه بالغین عمدتا" ازکشنده‌ترین تومورهای بدن انسان است‌. بعلاوه از لحاظ شیوع بعد از تومورهای مثانه شایعترین تومورهای سولید‌، دستگاه ادراری به حساب می‌آیند. با توجه به بررسی این گروه توسط وسایل تشخیصی غیر سونوگرافیک ابهامات در زمینه بررسی این تومورها توسط سونوگرافی وجود دارد‌. برای رفع این ابهامات اولین قدم ترسیم وضعیت شخصی از اشکال مختلف سونوگرافیک تومورهای سولید کلیه است تا براساس آن تحقیقات بعدی انجام شده و درنهایت بتوان کارآیی سونوگرافی را در تشخیص ضایعات سولید کلیه تعیین نمود. براین اساس در یک بررسی توصیفی از بیماران مراجعه کننده به مراکز سونوگرافی که یافته‌های بالینی مربوط به سیستم ادراری داشتند ۳۹ بیمار بالغ که دارای تومورهای سولید کلیه بودند جدا گردیدند و ضمن اینکه آشکال سونوگرافیک این ضایعات بررسی گردید این بیماران تا مرحله تشخیص پاتولوژیک دنبال گردیدند تا ماهیت پاتولوژیک ضایعات نیز مشخص گردد‌. درنتیجه ترکیب پاتولوژیک تومورهای سولید کلیه و فراوانی آنها مشخص گردید و اشکال سونوگرافیک آنها و فراوانی هریک تعیین گردید بعلاوه یافته‌های بالینی و فراوانی آنها نیز مشخص شد.
در بررسی بعمل آمده مشخص شد که کارسینوم سلول کلیوی ( Renal Cell Carcinoma) شایعترین تومور سولید علامتدار کلیه می‌باشد و شایعترین نمای سونوگرافیک آن Mixedecho بوده و شایعترین یافته بالینی ضایعات مذکور درداست‌. بعلاوه حداکثر سن در تومورهای سولید علامت‌دار کلیه دراین بررسی دهه ششم می‌باشد .
متن کامل [PDF 18554 kb]   (666 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/21 | پذیرش: 1397/12/21 | انتشار: 1397/12/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.