دوره 28، شماره 110 - ( 4-1398 )                   جلد 28 شماره 110 صفحات 29-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taramian S, Mahfoozi L, Soodmand M. Tuberculosis Infection Among Medical Students before and After Clinical Rotations. JGUMS 2019; 28 (110) :24-29
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2152-fa.html
طارمیان دکترسنبل، محفوظی دکتر لیدا، سودمند مصطفی. مقایسه میزان عفونت سل در پیش و پس ازگذراندن دوره های بالینی در دانشجویان پزشکی‌. مجله علوم پزشکی گیلان. 1398; 28 (110) :24-29

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2152-fa.html


1- گروه بیماری‌های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- گروه کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری مامایی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (2322 مشاهده)
چکیده
مقدمه: باتوجه به اهمیت غربالگری برای تشخیص ابتلای به عفونت سل در‌‌ دانشجویان و بایستگی ارزیابی سالانه ابتلای به سل و اثربخشی برنامه‌های پیشگیرانه،‌‌ پژوهش‌هایی برای بررسی تاثیر حضور در بخش‌های بالینی بیمارستان بویژه بخش عفونی و سل بر‌‌ ابتلای به عفونت سل دانشجویان و‌‌ برنامه‌ریزی‌های راهبردی در کاهش و کنترل سل بایسته است.
هدف:‌ بررسی گمانه ابتلای به عفونت سلی در دانشجویان پزشکی در طی آموزش بالینی‌‌ دوره‌های کارآموزی و کارورزی در بخش عفونی و سل ‌
مواد و روش‌ها: این یک مطالعه‌ی مقطعی از نوع مقایسه‌ای بود‌ که در سال‌های 2015 تا 2017 بر‌‌ 70 نفر از دانشجویان رشته‌ی پزشکی به روش سر شماری انجام شد‌. برای‌‌ پژوهش نخست یک بار تست پوستی توبر‌کولین و بررسی واکنش‌‌ آن برای دانشجویان در دوره کارآموزی بخش عفونی و بار دیگر در همان دانشجویان هنگام گذراندن دوره کارورزی بخش عفونی انجام شد. در این مطالعه میزان ابتلا به عفونت سل در هنگام دوره کارآموزی و کارورزی سنجیده شد. اطلاعات گرد آوری شده در نرم‌افزار SPSS20 ‌و با بهره‌گیری از آماره‌های توصیفی (فراوانی و میانگین، انحراف معیار) و آزمون‌های آماری فیشر و رگرسیون لجستیک مورد بررسی شد.
نتایج: ‌‌میزان مثبت شدن آزمون ابتلای به عفونت سل در دانشجویان پزشکی پیش از حضور در بخش عفونی و سل در هنگام کار آموزی 13درصد و در هنگام حضور در دوره کارورزی‌ 16درصد بود.  ارتباط معنی‌دار‌ بین‌ متغیرهای جنس و ‌مدت حضور در بخش‌های بالینی‌ و‌ ابتلای به عفونت سل دیده نشد. اما بین سن و‌ ابتلای به عفونت سل‌ ارتباط معنی‌داری بدست آمد (01/0 ‌‌P=).
نتیجه‌گیری: ابتلای به عفونت سل در دانشجویان پزشکی در بخش‌های بالینی به میزان چشمگیر وجود داشته و پایش پیاپی دانشجویان از دید ابتلای به عفونت سل و‌‌ اقدام‌ ضروری برای پیشگیری‌ از‌ ابتلا به عفونت جدید سل و همچنین بیماری سل در افراد با عفونت جدید ‌باید‌ درنگر آورده شود.
متن کامل [PDF 152 kb]   (1000 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/4/18 | پذیرش: 1398/4/18 | انتشار: 1398/4/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb