دوره 16، شماره 61 - ( 1-1386 )                   جلد 16 شماره 61 صفحات 64-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moosavi S, Edalat khah M, Sedighi A, Mohtasham Amiri Z, Asadi S, Binesh Berahmand M, et al . Case Series Report of Botulism Due to Salted Caviar in Rasht. JGUMS 2007; 16 (61) :60-64
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-399-fa.html
موسوی سیدمهدی، عدالتخواه مهیار، صدیقی آرمان، محتشم امیری زهرا، اسدی سهیلا، بینش برهمند مسعود، و همکاران.. گزارش موارد بوتولیسم ناشی ازمصرف اشپل شوردرشهرستان رشت 1384. مجله علوم پزشکی گیلان. 1386; 16 (61) :60-64

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-399-fa.html


1- ، mousavi34509@yahoo.com
چکیده:   (11799 مشاهده)
چکیده مقدمه: بوتولیسم بیماری فلج کننده خطرناکی‌ست که ازسم کلستریدیوم بوتولینوم پدید می‌آید.این باکتری درمحیط بی هوازی،کم نمک وکم شیرین با اسیدیته کم و دمای بالاترازدمای یخچال فعال بوده ،غذاهای خانگی ذخیره شده و همینطورکنسروهای گوشتی محیط مناسب تکثیرآن است. سم باتاثیربرسلسله اعصاب موجب ازکارافتادگی آنها و در نهایت فلج سیستم تنفسی و مرگ می‌شود. بررسی نحوه وروداین سم به سبد غذایی انسان با توجه به احتمال بالای بروزمرگ در مسمومیت باآن اهمیت زیادی دارد. هدف: هدف ازگزارش این موارد, شناسایی منابع اصلی بیماری در گیلان و ارائه روش‌های پیشنهادی برای مقابله با آن است. معرفی موارد: تعداد کل مسمومان 6 نفرباحداقل سن 23 وحداکثر 73 سال با 4 نفرزن و2 نفرمرد بودندکه یکی ازآنهادر ICU بیمارستان رازی فوت شد . تشخیص قطعی با تعیین میزان سم کلستریدیوم بوتولینوم در نمونه غذایی بوده است. نتیجه گیری: غلظت سم کلستریدیوم بوتولینوم در اشپل ماهی کپور شور شده در حدی‌ست که قادرست بسرعت باعث بروز علائم بوتولیسم شود و به‌رغم دسترسی به امکانات پزشکی منجربه مرگ مسمومان شود. لذا آموزش عمومی درخصوص استفاده نکردن ازماهی کپورشورشده ازیک سو و آموزش کادردرمانی از جانب دیگر برای درنظرگرفتن بوتولیسم به عنوان یکی ازتشخیص‌های افتراقی در بیماران و سرانجام نظارت وکنترل دقیق‌تر در نحوه تهیه، نگهداری وتوزیع مواد غذائی بخصوص غذاهای سنتی، در پیشگیری از مسمومیت با این سم مهلک اهمیت بسیاردارد.
متن کامل [PDF 128 kb]   (1950 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/10/11 | پذیرش: 1392/10/11 | انتشار: 1392/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb