دوره 23، شماره 89 - ( 1-1393 )                   جلد 23 شماره 89 صفحات 37-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ettehad H, Mirbolook M, Kazemnejhadleili E, Hosseini S, Mousavi M, Saghary S. Evaluation Of Malnourished Patients in Orthopedic Ward . jour guilan uni med sci. 2014; 23 (89) :37-44
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-567-fa.html
اتحاد حسین، میربلوک احمدرضا، کاظم‌نژاد لیلی احسان، حسینی سیده‌زهرا، موسوی سید محمدصادق، ساغری سپهر. شیوع سوء‌تغذیه در بیماران بستری در بخش ارتوپدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان. 1393; 23 (89) :37-44

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-567-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی گیلان
چکیده:   (5920 مشاهده)
چکیده مقدمه: س‍وء‌ت‍‍غ‍ذی‍ه‌ ‌ع‍‍ام‍ل بروز دشواری‌ ف‍ر‌او‌ان‍‍‌ در ب‍ی‍م‍‍ار‌ان‌ ‌ارت‍وپ‍د‌ی‌ بوده و باعث افزایش نرخ مرگ‌ومیر، تاخیر عملکرد ریکاوری و همچنین افزایش هزینه تغذیه/ داروی بیماران می‌شود. در این مطالعه به شیوع سوءتغذیه در بیمارانی که ده روز بستری بودند پرداختیم. هدف: کنترل سوء‌تغذیه و آسیب‌های احتمالی ناشی از آن در بیماران بخش ارتوپدی مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی به بررسی شیوع سوء‌تغذیه در بیمارانی که در بخش ارتوپدی بیمارستان‌ پورسینای رشت در سال 1390 بستری بودند، پرداختیم. برای بیماران پرسشنامه محقق ساخت تنظیم شد و در روز اول بستری، اطلاعات بیماران ثبت شد، سپس، در همان‌روز و ده روز بعد این بیماران از لحاظ تغذیه با آزمایش‌های سرمی، تعداد لنفوسیت‌ها و میزان آلبومینسرم، ارزیابی و.پس از جمع‌آوری داده‌ها، اطلاعات با توجه به SPSS ویرایش 16 آنالیز شد. نتایج: از 377 بیمار بستری در بخش ارتوپدی در روز اول، 99 بیمار دچار سوء‌تغذیه ثبت شدند که این تعداد در روز دهم به 81 مورد رسید. میزان سوء‌تغذیه در شکستگی‌های باز در مدت 10 روز بستری افزایش یافت اما در شکستگی‌های بسته در همین مدت کاهش یافت (005/0P<). بیشتر افراد دچار سوء‌تغذیه دچار شگستگی در ناحیه فمور بودند. در بیمارانی که دچار شکستگی فمور، لگن وآسیب‌های چندگانه بودند برخلاف سایر محل‌های شکستگی در طی 10 روز بستری سوءتغذیه و یا تشدید آن بروزکرد. نتیجه‌گیری: با توجه به تاثیر منفی سوء‌تغذیه بر روند بهبود بیماران ارتوپدی و عوارض ناشی از آن، کنترل رژیم غذایی این بیماران بایسته به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 227 kb]   (1385 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۲/۱۲/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۲/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۱۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb