AU - Pourreza, B TI - Effect of Education Programs on Preschool Children, Their Teachers, Principals and Parents Cardiovas Health PT - JOURNAL ARTICLE TA - gums-med JN - gums-med VO - 22 VI - 85 IP - 85 4099 - http://journal.gums.ac.ir/article-1-82-fa.html 4100 - http://journal.gums.ac.ir/article-1-82-fa.pdf SO - gums-med 85 AB  - مقدمه: بیماری‌های قلبی-عروقی شایع‌ترین علت مرگ در سرتاسر جهان بوده و انسداد زود هنگام رگ‌های قلب از دوران کودکی و نوجوانی آغاز می‌شود، لذا افزایش آگاهی کودکان، مربیان، مدیران و اولیای آنها در مورد علایم بیماری‌های قلبی–عروقی، عوامل خطر و راه‌های پیشگیری، ضروری به نظر می‌رسد. هدف: تعیین اثربخشی آموزش در افزایش آگاهی کودکان پیش دبستانی، مربیان، مدیران و اولیای آنها در مراکز آموزشی پیش دبستانی شهرستان رشت در مورد علایم بیماری قلبی – عروقی، عوامل خطر و راه‌های پیشگیری مواد و روش‌ها: در این مطالعه مداخله‌ای قبل و بعد، روی 85 نفر از اولیای کودکان پیش دبستانی پنج مرکز پیش دبستانی شهرستان رشت، 4 مدیر و 10 مربی این مراکز، در مورد بیماری‌های قلبی – عروقی و عوامل خطر آنها، پیش آزمون، آموزش و سپس پس‌آزمون انجام شد و آگاهی 101 کودک پیش دبستانی این مراکز نیز در این مورد با پیش آزمون مصور بررسی و پس از آموزش‌های تئوری و عملی، طی پس آزمون مجدداً بررسی و مقایسه شد. نتایج: در این مطالعه، میانگین نمره پیش آزمون اولیاء، مدیران، مربیان و کودکان به ترتیب 50/10، 75/10، 90/10 و 95/12 و پس‌آزمون هم به ترتیب 52/15، 50/16، 30/19 و 32/17 بود اختلاف نمره پیش و پس‌آزمون در تمام موارد معنی‌دار(001/0≥P) و ارتقای سطح آگاهی گروه‌های یاد شده به ترتیب 84/52درصد، 76/57 درصد، 3/92 درصد و 3/59 درصد بوده است. نتیجه‌گیری: در این مطالعه میزان آگاهی اولیاء، مدیران، مربیان و کودکان پیش‌دبستانی در مورد بیماری‌های قلبی–عروقی افزایش یافت و لزوم افزایش آگاهی عمومی (بزرگسالان و کودکان) در ارتباط با علایم بیماری‌های قلبی، عوامل خطر و راه‌های پیشگیری و نیز برنامه‌ریزی برای وعده‌های غذایی کودکان و پیشگیری از چاقی دوران کودکی نشان داده شد. CP - IRAN IN - Guilan welfare organization, Rasht, IRAN LG - eng PB - gums-med PG - 68 PT - Research YR - 2013