@ARTICLE{Ahmadvand, author = {Ahmadvand, H and Khosrowbeygi, A and Nemati, L and Haj hosseini, R and }, title = {Inhibitory Effects of Rosmarinic Acid on LDL Oxidation In vitro}, volume = {21}, number = {83}, abstract ={چکیده مقدمه: اکسیداسیون چربی‌ها ازجمله LDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. مواد اکسیدان موجود در مواد غذایی با اکسیداسیون LDL منجر به ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز می‌شود و مواد آنتی‌اکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین Eو اسید رزمارینیک می‌تواند با مهار اکسیداسیون LDL از ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز جلوگیری کند. هدف: بررسی اثر اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL سرم ناشی از سولفات مس به صورت برون تنی (In vitro). مواد و روش‌ها: از افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جدا شده در گروه‌های کنترل، اکسید شده با مس و اسید رزمارینیک با غلظت‌های ٥۰، ١٠٠و ٢٠٠میکرومولار مطالعه شد. برای بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی انهای کونجوگه و MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده اندازه‌گیری شد و آثار غلظت‌های مختلف اسید رزمارینیک بر مهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد. نتایج: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که اسید رزمارینیک باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم می‌شود، بطوری که میزان MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده براساس غلظت اسید رزمارینیک بترتیب ۸/٣۱ ، ٧/٣٦ و ٣/٥۰ درصد کاهش یافت. اثر مهاری اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت است (٥۰، ١٠٠و ٢٠٠میکرومولار). نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که اسید رزمارینیک با غلظت‌های ٥۰، ١٠٠ و ٢٠٠ میکرومولار به‌طور معنی‌داری باعث جلوگیری از اکسیداسیون LDL می‌شود و با بررسی‌‌های بیشتر این ترکیبت ممکن است آثار مشابهی در درون تنی (In Vivo) داشته‌باشد. }, URL = {http://journal.gums.ac.ir/article-1-69-fa.html}, eprint = {http://journal.gums.ac.ir/article-1-69-fa.pdf}, journal = {Journal of Guilan University of Medical Sciences}, doi = {}, year = {2012} }