TY - JOUR T1 - A Study on Lifestyle Habits and Gastric Cancer in Guilan Province TT - بررسی عادات‌ زندگی‌ و سرطان‌ معده‌ در گیلان‌ JF - gums-med JO - gums-med VL - 13 IS - 49 UR - http://journal.gums.ac.ir/article-1-673-fa.html Y1 - 2004 SP - 10 EP - 19 KW - Nutrition KW - Smoking KW - Stomach Neoplasms N2 - چکیده مقدمه: سرطان معده شایع‌ترین نوع سرطان در استان گیلان به شمار می‌رود و با مشکلات غربالگری پرهزینه و مرگ و میر بالا همراه است. عوامل خطر ساز فاکتور تغذیه ای و میکروبی (هلیکوباکترپیلوری) و ارتباط عوامل تغذیه ای با شیوع کانسر معده و توسعه بهداشت تغذیه ارتباط پیشگیری اولیه بیماری با دانش تغذیه در این مقاله بررسی شده است. هدف: با توجه به ارتباط سرطان معده‌ با وضعیت تغذیه، افزایش دانش تغذیه می‌تواند از عوامل پیشگیری شیوع بالای سرطان معده باشد و این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین عادات زندگی و سرطان معده در گیلان انجام شده است. مواد و روش‌ ها: این‌ مطالعه‌ به‌ روش‌ مورد - شاهدی‌ بر پایه‌ جفت‌های‌ همسان‌ شده‌ بیمارستانی‌ در رشت‌ انجام‌ گرفت‌. افرادمورد مطالعه‌ شامل‌ 144 بیمار مبتلا به سرطان معده و 398 نفر شاهد (از بخش‌ چشم‌ پزشکی‌) بودند. تمام‌ افراد طبق‌ یک‌ پرسشنامه‌ ساختارمند ‌مورد پرسشگری‌ قرار گرفتند. برای‌ هر مورد به طور متوسط‌ 2 شاهد برپایه‌ تشابه‌ سنی‌ (3 ± سال‌)، جنس‌ و زمان‌ بستری‌(2 هفته‌) در نظر گرفته‌ شد. نسبت‌های‌ شانس‌ اصلاح‌ شده‌ (Adjusted odds ratio) با‌ حدود اطمینان‌ 95 درصدجهت‌ ارزیابی‌ یافته‌ها استفاده‌ شده‌ و جهت‌ آنالیز از مدل‌ رگرسیون‌ بهره‌ گرفته‌ شد. نتایج:کشیدن‌ سیگار به صورت‌ بارزی‌ با ایجاد سرطان‌ معده‌ مرتبط‌ بود. (5/5-2/1: CIو 8/2OR=). مؤلفه‌های‌عادت‌ کشیدن‌ سیگار (شامل‌ مدت‌ کشیدن‌، سن‌ شروع‌ و میزان‌ مصرف‌ روزانه‌) به صورت‌ بارزی‌ طی‌ یک‌ روز مقدار- پاسخ‌ باسرطان‌ معده‌ مرتبط‌ بود. ارتباط‌ معنی‌دار آماری‌ بین‌ سرطان‌ معده‌ و سایر عوامل‌ بررسی‌ شده‌ (عادات‌ غذایی‌ ووضعیت‌ اجتماعی‌ - اقتصادی‌) یافت‌ نشد. نتیجه‌گیری‌ : سیگار کشیدن‌ عامل‌ خطر عمده‌ سرطان‌ در منطقه‌ می‌باشد. M3 ER -