Journal of Guilan University of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی گیلان
JGUMS
Literature & Humanities
http://journal.gums.ac.ir
1
admin
2383-4307
2423-4818
10.32598
fa
jalali
1397
8
1
gregorian
2018
11
1
27
107
online
1
fulltext
fa
ارتباط مصرف تخم مرغ و شیوع اختلال روانی در بزرگسالان
Egg Consumption and Prevalence of Psychological Disorders in Adults
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:12.0pt;">چکیده</span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:10.0pt;">مقدمه:</span></span></strong><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;"> تاکنون مطالعهای به بررسی ارتباط مصرف تخم مرغ و شیوع اختلال روانی نپرداخته است.</span></span></strong><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:12.0pt;"></span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:10.0pt;">هدف:</span></span></strong> <strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;">تعیین ارتباط مصرف تخم مرغ و اختلال روانی در نمونه بزرگی از بزرگسالان ایرانی.</span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:10.0pt;">مواد و روشها:</span></span></strong> <strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;">این مطالعه مقطعی بر 3172 فرد بزرگسال در استان اصفهان انجام شد. مصرف تخم مرغ با یک پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی معتبر ارزیابی شد. نسخه معتبر ایرانی پرسشنامه </span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">HADS</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;"> برای ارزیابی افسردگی و اضطراب بکار رفت. نسخه معتبر ایرانی 12 آیتمی </span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">GHQ</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;"> نیز برای ارزیابی روان پریشی مورد استفاده قرار گرفت. افسردگی، پریشانی و روانپریشی بر پایه معیارهای استاندارد تعریف شدند.</span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:10.0pt;">نتایج:</span></span></strong> <strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;">میانگین سنی شرکتکنندگان 9/7 ± 5/36 و شیوع افسردگی، اضطراب و روانپریشی در بین شرکتکنندگان به ترتیب 4/28درصد، 6/13درصد و 23درصد بود. بعد از برابر ساختن مخدوشگرهای نهفته، ارتباط معنیدار بین دریافت تخم مرغ و افسردگی (نسبت شانس برای مقایسه چارکهای آخر: 08/1؛ فاصله اطمینان 95%: 45/1- 80/0) و اضطراب (نسبت شانس: 79/0؛ فاصله اطمینان 95%: 16/1- 54/0)</span></span></strong> <strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;">و همچنین روانپریشی (نسبت شانس: 03/1؛ فاصله اطمینان 95%: 41/1- 76/0) در کل جمعیت بدست نیامد. در مردان، ارتباط مثبت معنیدار بین مصرف تخم مرغ و افسردگی پیش از تعدیل نمایه توده بدنی مشاهده شد (نسبت شانس: 68/1 ؛ فاصله اطمینان 95%:80/2- 01/1)؛ هرچند که پس از تعدیل نمایه توده بدنی این ارتباط غیر معنیدار شد (نسبت شانس: 62/1؛ فاصله اطمینان 95%: 72/2- 96/0). در افرادی که مصرف ماهی آنها بیش از میانه بود، مصرف تخم مرغ ارتباط مستقیمی با روانپریشی داشت (نسبت شانس: 07/2؛ فاصله اطمینان 95%: 28/4- 00/1).</span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:10.0pt;">نتیجهگیری:</span></span></strong> <strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;">ارتباط معنیداری بین مصرف تخم مرغ و اختلالات روانی مشاهده نشد. مطالعات بیشتری، بویژه با طراحی آیندهنگر، مورد نیاز است.</span></span></strong>
<strong>Abstract</strong><br>
<strong>Introduction:</strong> No previous study has examined the associations between egg consumption and prevalence of psychological disorders.<br>
<strong>Objective:</strong> To determine the association between egg consumption and depression in a large sample of Iranian adults.<br>
<strong>Materials and Methods: </strong>This cross-sectional study was conducted on 3,172 adults in Isfahan, Iran. Egg consumption was assessed by using a validated, self-administrated, dish-based, semi-quantitative food frequency questionnaire. The Iranian validated version of Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) was used to screen for anxiety and depression. Also, the Iranian validated version of General Health Questionnaire (GHQ) with 12-items was used to assess psychological distress. Depression, anxiety and psychological distress were defined according to the standard criteria.<br>
<strong>Results: </strong>Mean age of study participants was 36.5±7.9. Depression, anxiety and psychological distress were prevalent among 28.4%, 13.6%, and 23% of the study participants, respectively. After controlling for potential confounders, no significant association was observed between egg intake and depression (OR for comparing extreme quartiles: 1.08; 95% CIs: 0.80-1.45) and anxiety (OR: 0.79; 95% CIs: 0.54-1.16), as well as psychological distress (OR: 1.03; 95% CIs: 0.76-1.41) in the whole population. In men, significant positive associations were observed between egg intake and depression before controlling for BMI (OR: 1.68; 95% CIs: 1.01-2.80); however, the associations became non-significant after taking BMI into account (OR: 1.62; 95% CIs: 0.96-2.72). In individuals with higher than median fish intake, egg intake was positively associated withpsychological distress (OR: 2.07; 95% CIs: 1.00-4.28).<br>
<strong>Conclusion:</strong> We found no<a name="m_-8699527424359360666__GoBack"></a> significant association between egg intake and psychological disorders. Further studies, in particular of prospective design, are warranted.<br>
<strong>Conflict of interest: non declared</strong>
اختلالات روانی/ اضطراب/ افسردگی/ پروتئین تخممرغ/ رژیم غذایی/ سالمندان
Anxiety Aged Depression EggProtens Dietary Mental Disorders
31
44
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-114&slc_lang=fa&sid=1
F
Shafiei
فاطمه
شفیعی
0000-0001-8026-8645
No
مرکز علمی پژوهشهای دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
A
Hassanzadeh Keshteli
دکترعمار
حسن زاده کشتلی
0000-0001-7375-6210
No
دانشکده پزشکی، دانشگاه آلبرتا ادمونتون، آلبرتا، کانادا
H
Pouraram
دکترحامد
پورآرام
0000-0003-2773-9916
No
گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
H
Afshar
دکترحمید
افشار
0000-0001-7787-8725
No
مرکز تحقیقات روانتنی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
A
Salari-Moghaddam
دکتراسماء
سالاری مقدم
0000-0002-3999-8803
No
مرکز علمی پژوهشهای دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
A
Esmaillzadeh
دکتراحمد
اسماعیل زاده
0000-0002-8735-6047
Yes
گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
P
Adibi
دکترپیمان
ادیبی
0000-0001-6411-5235
No
مرکز تحقیقات جامعنگر عملکرد گوارش، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران