Journal of Guilan University of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی گیلان
JGUMS
Literature & Humanities
http://journal.gums.ac.ir
1
admin
2383-4307
2423-4818
10.32598
fa
jalali
1372
1
1
gregorian
1993
4
1
2
6
online
1
fulltext
fa
مروری بر تغذیه کودکان دبستانی (۱۲- ۶ ساله ) و : کمبودهای احتمالی تغذیهای
Nutrition of school children at the Ages of 6-12 A review
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:12.0pt;">خلاصه: </span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">رشد کودکان دبستانی بسیار کند تراز اطفال است. بطور متوسط سالانه 3/2 کیلوگرم به وزن و 25/6 سانتیمتر به قد آنان افزوده میشود. در این مقاله، منحنی های رشد کودکان که معمولا" در پایش رشد آنان بعنوان یک معیار استفاده می شود مورد بحث قرارگرفته اند، خصوصا" مقایسه منحنی های رشد در مناطقی از ایران که تحقیق انجام گرفته است با منحنی های رشد امریکا نتایج جالبی به بار آورده است. </span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">یکی از عوامل مهم دررشد کودکان تغذیه صحیح است که در جهت تامین آن باید ابتدا نیازمندیهای واقعی کودک تعیین شود.نیاز انرژی کودکان شش تا دوازده ساله از ۱۶۵۰ تا ۳۷۰۰ کیلو کالری در روز متفاوت است و نیاز پروتئینی حدود ۳۴ گرم در روز تخمین زده میشود. در این مقاله الگوی غذایی که در آن مقدار غذا و تنوع آن بعنوان عناصر کلیدی، و نیز فاکتورهایی که روی وضعیت تغذیهای کودکان اثر میگذارند، مورد بررسی قرار میگیرند. در بخش پایانی این مقاله بیماریهای مهم تغذیهای که بوسیله تغذیه صحیح قابل پیشگیری هستند و نیز نحوه شناسایی آنها بوسیله مربیان بهداشتی مدارس و ارجاع به متخصص برای درمان بررسی میگردند.</span></span></strong>
<strong>SUMMARY</strong><br>
The rate of growth in school children is very slow compared to younger children. On the average, they gain 2.3 kg in weight and grow 6.25 cm. in height annually. In this review we consider the growth charts which are widely used for monitoring the growth rate of children.<br>
One of the most important factors in growing children is to meet their nutritional needs. The caloric demands for children aged six to twelve range from 1.650 kcal. to 3700 kcal. Per day, and protein demands are estimated to be 34 grams/day (see table-1 for other nutritional needs). In this review, we also recommend the variety and portion sige as the key elements in the diets of elementary school children. The factors that affect nutritional status of children have also been discussed. In the last section of this review, some important primary nutritional disease which are preventable by proper nutritional care have been presented.
42
49
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-376&slc_lang=fa&sid=1
دکتر شهناز
شاه طهماسبی
Yes
استادیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان