Journal of Guilan University of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی گیلان
JGUMS
Literature & Humanities
http://journal.gums.ac.ir
1
admin
2383-4307
2423-4818
10.32598
fa
jalali
1380
1
1
gregorian
2001
4
1
10
37
online
1
fulltext
fa
روش محاسبه زمان تاخیری یا مقاومت در فرآیند اکسیداسیون LDL
Determination of the Lag Time or Susceptibility in LDL Oxidation Procedure
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:12.0pt;">چکیده</span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">پژوهشهای بسیاری در زمینه فرضیه عملکرد مواد مغذی آنتی اکسیدانی بعنوان ریشه کن کنندههای رادیکالهای آزاد مشتق شده از اکسیژن و پیشگیری از آسیب سلولی یا بافتی و بروز بیماریهای دژنراتیو نظیر آتروسکلروز حاصل از اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی کم </span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">(LDL) Low Density Lipoprotein</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> انجام گرفته است. از میان روشهای ارائه شده برای بررسی این مطلب، مدل پایش پیوسته (</span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">Continuous Monitoring</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;">) امکان ارزیابی از تاثیر ویتامینهای محلول در چربی بر پیشگیری از اکسیداسیون </span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">LDL</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> را فراهم می آورد که این مقاومت بصورت واحد زمان (دقیقه) در فاز تأخیری </span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">(Phase Lag)</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> بیان میشود. در مطالعه حاضر ضمن معرفی و ارائه روش بکار رفته، زمانهای حاصله از اکسیده شدن نمونههای </span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">LDL</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> بدست آمده ازا فراد سالم بزرگسال اکثرا در دامنه ۴۰-5۰ دقیقه محاسبه گردید. عقیده بر این است که با تامین منابع بیشتر آنتی اکسیدان ها در رژیم و یا تجویز مکمل در صورت نیاز میتوان این زمان را افزایش داد که معرف مقاومت بیشتر </span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">LDL</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:10.0pt;"> در مقابله با اکسیدانها یا رادیکالهای آزاد است که با استفاده از مدل فوق قابل ارزیابی میباشد.</span></span></strong>
ABSTRACT<br>
Much researches has focused on the theory that antioxidant nutrients act as scavengers of oxygen derived free radicals, thereby helping to prevent cell and tissue damage that otherwise would give rise to degenerative diseases such as atherosclerosis caused by LDL oxidation. Findings from extensive studies suggested that the determination of lag objective procedure for determining the susceptibility of LDL towards oxidation as well as of pro and antioxidants, particularly fat soluble vitamines. In this study, the Lag-time or oxidation resistance for LDL samples, obtained from 8 healthy male adult subjects was found to be between 40-50 minutes. <span dir="RTL"></span><br>
It is evident that the intake of dietary antioxidants or supplements can increase the resistance or Lag-time and the measurement of Lag- phase could be a highly promising routine method for measuring the total antioxidant status of LDL and its susceptibility towards oxidative conditions.
آنتی اکسیدانها / لیپوپروتئینهای ال دی ال
Antioxidants/ Lipoproteins, LDL
1
5
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-423&slc_lang=fa&sid=1
M.R
Naghii
دکتر محمدرضا
نقیئی
Yes
استادیار گروه تغذیه انسانی - دانشکده بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی بقیها... (عج)