دوره 25، شماره 98 - ( 4-1395 )                   جلد 25 شماره 98 صفحات 79-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات روان تنی (سایکوسوماتیک)، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، mina.mazaheri@gmail.com
2- گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده:   (7035 مشاهده)

چکیده

مقدمه: بررسی‌های گوناگون نشان داده که اختلال هیجانی در نشانگان روده تحریک‌پذیر شایع است و با آغاز و شدت نشانه‌های آن ارتباط دارد.

هدف: سنجش دشواری تنظیم هیجان در بیماران دچار نشانگان روده تحریک‌پذیر و افراد عادی.

مواد و روش‌ها: طرح، پژوهش توصیفی از نوع مقایسه‌ای پس رویدادی بود. از بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک‌پذیر که به مرکز سلامت گوارش شهر اصفهان مراجعه کرده بودند،30 نفر با کنترل مشکلات هیجانی انتخاب شدند. برای مقایسه،30 نفر از افراد عادی (بدون مشکل گوارشی) کم و بیش از نظر مشکلات هیجانی و جنس با گروه بیمار همتا شدند. داده‌ها با استفاده از مقیاس دشواری در تنظیم هیجان (DERS) و فرم کوتاه مقیاس افسردگی، پریشانی، استرس (21-(DASS گرد‌آوری شدند.

نتایج: نتایج آزمون یومان ویتنی حاکی از آن بود که به رغم کنترل مشکلات هیجانی (افسردگی، اضطراب و استرس)، بین بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک‌پذیر و افراد عادی از نظر دشواری در تنظیم هیجان و مؤلفه‌های آن، به جز مؤلفه نا‌آگاهی هیجانی، تفاوت معنی‌دار وجود دارد (01/0P< و 05/0P<).   

نتیجه‌گیری: مبتلایان به نشانگان روده تحریک‌پذیر، به دلیل نداشتن مهارت‌های سازگارانه تنظیم هیجان و وجود برخی عوامل بدتنظیمی هیجانی، هیجان منفی بیشتر و شدیدتری را تجربه می‌کنند و این امر تنظیم هیجان آنها را با مشکل بیشتری روبرو می‌کند.

متن کامل [PDF 241 kb]   (2532 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/4/27 | پذیرش: 1395/4/27 | انتشار: 1395/4/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.