دوره 7، شماره 27 و 28 - ( 6-1377 )                   جلد 7 شماره 27 و 28 صفحات 62-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- عضو هیئت علمی رشته بهداشت محیط - آموزشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان
2- استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
چکیده:   (1918 مشاهده)
چکیده‌
امروزه کنترل ترکیبات آلی فرار در آب بخصوص در آبهای زیرزمینی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. آلودگی آبهای آشامیدنی به مواد آلی فرار در بسیاری از نقاط دنیا گزارش گردیده است.
در این مقاله فرآیند هوادهی برج آکنده تشریح گردیده و زدایش تولوئن از آب توسط این روش در مقیاس پایلوت و نمونه‌های آب سنتتیک در آزمایشگاه بهداشت محیط دانشگاه تربیت مدرس در سال ۱۳۷۵ مورد مطالعه قرار گرفته است. بدین منظور یک واحد برج آکنده در مقیاس پایلوت به ارتفاع cm ۱۰۰ و به قطر cm‌۱۹ برای حذف تولوئن طراحی گردید و برخی عوامل موثر بر کارایی سیستم نظیر درجه حرارت آب، میزان جریان آب و هوا و نسبت هوا به آب در ۳6 نمونه آب، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که این روش دارای کارایی بالایی در حذف تولوئن از آب می‌باشد و کارآیی حذف با افزایش درجه حرارت‌های مورد مطالعه، افزایش جریان هوا، کاهش جریان آب و افزایش نسبت هوا به آب زیادتر می‌شود. این مطالعه نشان داد که هرگاه نسبت هوا به آب 6۰ باشد راندمان حذف به بیشتر از ۹۰ درصد نیز می‌رسد ولی افزایش این نسبت به بالاتر از ۷۰ در شرایط موجود (ارتفاع ستون ۱۰۰‌،cm ) موجب افزایش قابل ملاحظه‌ای در کارآیی حذف نمی‌گردد. با مقایسه ثابت هانری موثر برخی ترکیبات نظیر تری‌هالومتانها، ترکیبات آلی هالوژنه (TCE) و برخی آفت‌کشها (توکسافن) با ثابت هانری مؤثر تولوئن، کارآیی بالای روش هوادهی برج آکنده در حذف این ترکیبات را نیز می‌توان انتظار داشت. در این تحقیق غلظتهای 16-2 /1‌‌mg از تولوئن با کارایی ۹6 - ۷۰ درصد حذف گردید.
متن کامل [PDF 11852 kb]   (1008 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/15 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1397/12/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.