دوره 6، شماره 20 و 21 - ( 1-1376 )                   جلد 6 شماره 20 و 21 صفحات 52-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار گروه دندانپزشکی کودکان- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان- دانشکده دندانپزشکی –رشت
2- استادیار گروه دندانپزشکی- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی- تهران
چکیده:   (1674 مشاهده)
خلاصه:
دریافت فلوراید بیش از مقدار مجاز در زمان تکامل دندان میتواند باعث ایجاد نقایص تکاملی مینا شود که از نظر زیبایی خوشایند نمی‌باشد. منبع فلوراید دریافتی بطور عمده از طریق آب آشامیدنی می‌باشد و درصد خیلی کمی از طریق غذا دریافت می‌شود.
هنگام مسواک زدن یک کودک خردسال احتمال بلع خمیر دندان وجود دارد که بطور میانگین حدود ۳/‌۰ تا 5/0 میلی گرم فلوراید در هر بار مسواک می‌باشد .‌که این میزان فلوراید دریافتی در صورتی که منابع دیگر دریافت فلوراید نیز بطورکافی وجود داشته باشد می‌تواند باعث فلوروزیس یالکه‌های مات مینایی در آینده شود.
در این تحقیق از ۸۴۸ کودک ۱۱ تا ۱۳ ساله مدارس تهران در مورد سن شروع و استفاده از خمیردندان فلورایددار در خردسالی آنها تاریخچه گرفته شد و معاینه کلینیکی دندانها بعمل آمد. وشیوع نقایص تکاملی مینا در این کودکان با استفاده از ایندکس DDE(شاخص نقایص تکاملی مینا) محاسبه شد. مشاهده شد که بین سن شروع مسواک و استفاده از خمیردندان فلورایددار درخردسالی و نقایص مینایی رابطه معنی‌داری وجود دارد 02708/0‌=P( در مقایسه با گروهی که از خمیر دندان استفاده نکرده بودند یا در سنین بالاتر شروع به استفاده از خمیر دندان نموده‌اند ) احتمالا" بلع خمیر دندان در خردسالی با ایجاد فلوروزیس دندانهای دائمی ارتباط دارد .
متن کامل [PDF 15663 kb]   (957 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/21 | پذیرش: 1397/12/21 | انتشار: 1397/12/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.