دوره 8، شماره 31 و 32 - ( 6-1378 )                   جلد 8 شماره 31 و 32 صفحات 46-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران - دانشکده پزشکی ساری - گروه انگل و قارچ
2- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران - دانشکده پزشکی ساری - گروه میکرب و ایمنی
3- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان - دانشکده پزشکی ساری - گروه انگل و قارچ
چکیده:   (2227 مشاهده)
چکیده
‌توکسوپلاسما گوندی (Toxoplasma gondii) انگل اجباری داخل سلولی است که توانایی ایجاد عفونت را در اکثر مهره داران خونگرم دارد. این انگل شیوع بسیار متفاوتی داشته و مسائل زیست محیطی و الگوی مصرف غذایی بر میزان آن تاثیر می‌گذارد. منطقه مازندران به دلیل مناسب بودن شرایط جغرافیایی از نظر آلودگی به. gondii T همواره از مناطق پراهمیت بوده است. لذا میزان آلودگی در قصابان شهر ساری به عنوان افرادی که احتمالا در معرض آلودگی بیشتری قرار دارند مورد مطالعه قرار گرفت. تحقیق به روش توصیفی و بر روی تمامی افراد شاغل دائم در قصابی انجام شد و از تمامی آنان نمونه خون گرفته شد و از آزمایش ایمونوفلورسانس غیر مستقیم جهت تعیین تیتر آنتی بادی استفاده گردید. اطلاعات مربوط به سوابق بیماری؛ عادات غذایی و تماس با گربه در پرسشنامه‌ای جمع آوری گردید.
تحقیق نشان میدهد که 8/87 درصد قصابان مورد آزمایش سابقه آلودگی با انگل فوق را داشته و 1/70 درصد عادت به مصرف گوشت به صورت نیم پز دارند. ۸ درصد از گروه مورد بررسی تماس با گربه را در محل زیست خود ذکر نموده‌اند.
‌با توجه به شرایط جغرافیایی مناسب و آلودگی بالا در ساری آموزش‌های بهداشتی جهت تصحیح عادات غذایی و شستشوی دست پس از دستکاری گوشت به قصابان جهت پیشگیری از بیماری در این گروه High risk توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 784 kb]   (478 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/1/18 | پذیرش: 1398/1/18 | انتشار: 1398/1/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.