دوره 9، شماره 33 و 34 - ( 1-1379 )                   جلد 9 شماره 33 و 34 صفحات 54-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار اپیدمولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ایران
2- استاد اپیدمولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- مرکز مدیریت بیماریها - وزارت درمان و آموزش پزشکی
چکیده:   (1755 مشاهده)
چکیده:
 مراقبت بیماریها به معنای عملیات مستمر جمع آوری، تجزیه و تحلیل، تفسیر و پسخوراند داده‌های مربوط به بیماری است که در مورد بیماریهای مهم صورت می‌گیرد. همچون سایر برنامه‌های بهداشتی این برنامه نیز نیاز به ارزیابی مستمر دارد. مطالعه حاضر با اهداف ارزیابی مراقبت بیماری فلج شل حاد (که یکی از ارکان برنامه ریشه کنی فلج اطفال می باشد) و ارائه الگوی مناسب از ارزیابی نظام مراقبت در پنج استان کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و گیلان به روش کیفی و کمی صورت گرفته است.
در این استانها در فاصله سالهای ۱۳۷۷ - ۱۳۷۵، ۲۷۵ مورد فلج شل حاد گزارش شده است. حساسیت مراقبت در این سالها57‌/‌0 تا 33/‌۳ و درصد موارد با دو نمونه مدفوعی ۷۷% بوده است. در این مدت ۹۲% موارد پیگیری روز 6۰ داشته‌اند و بررسی ۱۵ مورد آخر هر استان نشان می‌دهد میانه زمانی بررسی موارد فلج شل حاد در استانهای مختلف از ۵ تا ۱۷ روز بوده است. به نظر می‌رسد با وجود سطح نسبتا خوب عملکرد مراقبت فلج شل حاد ایران نسبت به کشورهای منطقه لازم است ارزیابیهای مستمر با هدف ارتقای این برنامه و کمک به ریشه کنی فلج شل حاد صورت گیرد.
متن کامل [PDF 1030 kb]   (815 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/1/19 | پذیرش: 1398/1/19 | انتشار: 1398/1/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.