دوره 18، شماره 70 - ( 4-1388 )                   جلد 18 شماره 70 صفحات 25-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، amohamadbeigi@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک
چکیده:   (8498 مشاهده)
چکیده مقدمه: یکی از هدف‌های رسیدن به جامعه سالم تا سال 2010، دستیابی به میزان تا 75٪ تغذیه با شیر مادر است. شیر مادر به عنوان بهترین شیر برای نوزادان توصیه می‌شود و شواهد گسترده‌ای مبنی بر اثر محافظت‌کنندگی شیر مادر در برابر بیماری‌های مختلف وجود دارد. هدف: تعیین الگوی انحصاری تغذیه با شیر مادر و برخی عوامل موثر بر آن در مادران شهر اراک. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه مقطعی- تحلیلی بر 352 نفر از مادرانی که نوزادان 12-6 ماهه داشتند با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه حضوری، داده‌ها جمع‌آوری شد و ضمن محاسبه شیوع تغذیه انحصاری ، با استفاده از آزمون‌های کای اسکوئر و استقلال دو گروه و رگرسیون به تحلیل روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته پرداخته شد و مهم‌ترین عوامل مؤثر بر تغذیه انحصاری تا شش ماهگی تعیین شد. نتایج: شیوع تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی 5/41% بدست آمد. مهم‌ترین عوامل استفاده نکردن از آب قند و پستانک، شیردهی بر اساس تقاضای نوزاد، حاملگی خواسته، زایمان طبیعی و چندزا بودن مادر بودند(05/0>P). اما ارتباط معنی‌دار با سن مادر، تحصیلات و شغل مادر، درآمد خانواده، استفاده از آغوز در شیردهی و همچنین آموزش‌ لازم برای شیردهی در دوره بارداری بدست نیامد(05/0
واژه‌های کلیدی: تغذیه با شیر مادر، نوزاد
متن کامل [PDF 206 kb]   (1885 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/8/29 | پذیرش: 1392/8/29 | انتشار: 1392/8/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.