دوره 33، شماره 2 - ( در حال انتشار 1403 )                   جلد 33 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 99-3-56-19247
Ethics code: IR.IUMS.REC.1399.1374

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rastegari A, Mohammadi Z, Faghihi H, Rezaei S. Preparation and evaluation of eye drop formulation based on hyaluronic acid and vitamin B12. JGUMS 2024; 33 (2)
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2631-fa.html
رستگاری علی، محمدی زهره، فقیهی هما، رضایی ساناز. تهیه و ارزیابی فرمولاسیون قطره چشم بر اساس اسید هیالورونیک و ویتامین B12. مجله علوم پزشکی گیلان. 1403; 33 (2)

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2631-fa.html


1- گروه فارماسیوتیکس و نانوتکنولوژِی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، rastegari.a@iums.ac.ir
2- گروه فارماسیوتیکس و نانوتکنولوژِی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (546 مشاهده)
زمینه: بیماری خشکی چشم یک بیماری شایع مرتبط با افزایش سن در جهان است. ویتامین B12 یک عامل ضروری در حفظ سلامت چشم است و دارای خواص آنتی اکسیدانی است که از سطح چشم در برابر آسیب های ناشی از عوامل مضر مانند گونه های فعال اکسیژن محافظت می کند. پلیمر هیالورونیک اسید نیز با زیست سازگاری و خواص فیزیکی شباهت زیادی به اشک چشم طبیعی دارد و این پلیمر یکی از اجزای مهم ماتریکس خارج سلولی است.
هدف : با توجه به عدم وجود فرمولاسیون حاوی ترکیب ویتامین B12 و اسید هیالورونیک در کشور و اثرات مناسب این دو ترکیب برای خشکی چشم، بر آن شدیم تا فرمولاسیون قطره چشم را بر اساس اسید هیالورونیک و ویتامین B12 فرموله و آنالیز کنیم.
روش ها: ابتدا فرمولاسیون محلول هیالورونیک اسید و ویتامین B12 با بافر بورات تهیه شد و پایداری ویتامین B12 در فرمولاسیون مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه، خواص فیزیکوشیمیایی فرمولاسیون های تهیه شده مورد ارزیابی قرار گرفت و محلول چشمی استریل از فرمول های انتخابی در شرایط آسپتیک تهیه شد. در نهایت با انتخاب فرمول نهایی، پایداری تسریع شده انجام شد.
یافته ها: مطالعات پایداری تسریع شده پس از شش ماه نشان داد که میزان ویتامین B12 و جذب اشعه ماوراء بنفش کاهش نیافته و خواص فیزیکوشیمیایی مانند pH محلول، رنگ و ویسکوزیته تغییر نکرده است.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده این فرمولاسیون می تواند گزینه مناسبی برای تولید صنعتی باشد و مطالعات پایداری بلندمدت توصیه می شود.
     
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/5/25 | پذیرش: 1402/11/23 | انتشار: 1403/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb