مقالات پذیرفته شده                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 119
Ethics code: IR.GUMS.REC.1399.652

XML English Abstract Print


1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی حضرت زینب شرق گیلان، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- کارشناس ارشد اپیدمیولوژی(دانشجوی دکتری تخصصی)، معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران ، maryamghalandari@yahoo.com
3- گروه اتاق عمل، مرکز آموزشی درمانی پورسینا، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی حضرت زینب شرق گیلان، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
5- گروه پرستاری، بیمارستان فوق تخصصی قلب دکتر حشمت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (154 مشاهده)
زمینه: بیماری های قلبی عروقی یکی از مهم ترین علل مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان است و نتایج مطالعه حاضر می تواند به عنوان یک منبع اطلاعاتی مکمل به عنوان شناسایی عوامل خطر زا و مداخلات پیشگیری از ان عوامل و همچنین، درمان به موقع، از مرگ و میر جلوگیری کند.
هدف: هدف مطالعه، برآورد تطبیقی اپیدمیولوژی جراحی بای پس عروق کرونر با تاکید بر آگاهی از تغییرات مشخصات دموگرافیک بود.
روش کار: این مطالعه مقطعی روی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان فوق تخصصی قلب و عروق دکتر حشمت استان گیلان که تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر قرار گرفتند، انجام شد. دوره مطالعه به دو دوره 1400-1399 و 1398-1397تقسیم و خصوصیات دموگرافیک و بالینی بیماران و پیامدهای عمل بین دو دوره مقایسه شد. مقایسه متغیرهای کیفی و کمی با آزمون  کای دو، آزمون دقیق فیشر و من ویتنی یو تست انجام شد.
یافته ها: میانه سن افراد در دوره 1397-1398 60سال و در دوره 1400-1399 5/60 سال بود.BMI بیماران در دوره اول 7/26 و در دوره دوم 6/26 kg/m2 بود. در دوره اول 3/69% مرد، 7/57% ساکن شهر و 5/43% سیگاری بودند. توزیع سنی، جنسی، نمایه توده بدنی، مصرف سیگار و محل سکونت افراد در دو دوره مورد بررسی مشابه بود(P-value>0.05). FBS، LDL، TG و Chol بیماران در دوره دوم بالاتر و HDL کمتر بود. درصد افراد مبتلا به DM، IHD، CHF، سکته قلبی در دوره اول کمتر بود. ولی این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود(P-value>0.05).. میانه فشار خون دیاستولیک در دوره اول کمتر و درصد بیشتری از افراد در دوره دوم HLP و  HTNداشتند که این تفاوت از نظر آماری معنادار بود(P-value<0.05).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق، باید با برنامه‌ریزی صحیح و برگزاری کلاسهای اموزشی، در زمینه کاهش یا کنترل استرس و تاکید بر پیگیری مستمر وضعیت سلامت خود و ترک سیگار، تا میزان زیادی بروز یا پیشرفت بیماری های قبلی را کاهش داد.
     
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/6/14 | پذیرش: 1402/12/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb