مقالات پذیرفته شده                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0

XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات چشم، گروه چشم، بیمارستان امیرالمومنین (ع)، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- مرکز تحقیقات چشم، گروه چشم، بیمارستان امیرالمومنین (ع)، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران ، eazaripour@yahoo.com
چکیده:   (235 مشاهده)
زمینه: تغییر و اصلاح  رژیم غذایی روزانه باعث پیشگیری یا تغییر درروند ابتلا به بیماری‌های چشمی ،ازجمله آب ‌مروارید، دژنراسیون ماکولا وابسته به سن ، دیابت ،آب سیاه و خشکی چشم می‌شود.
هدف: آشنایی افراد خصوصاً جامعه پزشکی و پیراپزشکی در مورد نقش رژیم غذایی در ایجاد و یا پیشگیری از بروز بیماری‌های چشمی و تلاش جهت ترویج مصرف رژیم‌های غذایی مفید و سازگار برای سلامتی و بهداشت چشمی.
روش: این مطالعه‌یک مطالعه مروری هست. پس از جستجو در PUBMED,MEDLINE مطالعات مرتبط بین سال‌های2010 تا 2023 که ارتباط بین بیماری‌های چشمی و الگوهای غذایی را نشان می‌دادند انتخاب گردید.
یافته­ ها: مصرف گوشت و آسیب  اکسیداتیو ناشی از پخت‌وپز محصولات حیوانی در دمای بالا با تشکیل آب‌ مروارید مرتبط است. رژیم‌های غذایی مبتنی بر میوه‌ها ،سبزی‌ها ،غلات ،آجیل و حبوبات که مصرف محصولات حیوانی را به حداقل می‌رساند، در پیشگیری از آب ‌مروارید مفید می باشند. علاوه بر این ، پایبندی بالا به الگوهایی غذایی مدیترانه‌ای با دارا بودن ریزمغذی‌های غذایی قوی و مصرف کم‌گوشت قرمز با کاهش خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا وابسته به سن همراه بوده است. در افرادی که از رژیم‌های غذایی گیاهی در مقایسه با رژیم‌های غذایی حیوانی استفاده می‌کنند ،کاهش قابل‌توجهی در سطح قند خون ،میانگین  هموگلوبینA1C  و میزان بروزرتینوپاتی دیابتی مشاهده شده است.
نتیجه­ گیری: مصرف رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای و گیاهی سرشار از میوه‌ها ،سبزی‌ها ،حبوبات ،غلات و آجیل و کاهش مصرف  محصولات حیوانی و فرآوری شده به جلوگیری از کاهش بینایی ناشی از آب ‌مروارید، دژنراسیون ماکولا وابسته به سن و رتینوپاتی دیابتی کمک می‌کند.
     
مقاله مروری: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/10/4 | پذیرش: 1402/11/2

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.