دوره 15، شماره 57 - ( 1-1385 )                   جلد 15 شماره 57 صفحات 53-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ravanshad S, Naserollahzadeh J, Sovaid M, Setoudehmaram E. Effect of Sour Orange (Citrus Aurantium L.) Juice Consumption on Blood Glucose and Lipid Profile in Diabetic Patients with Dyslipidemia. JGUMS 2006; 15 (57) :48-53
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-480-fa.html
روانشاد شهناز، نصرالله زاده جواد، سوید محمد، ستوده مرام اسفندیار. تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی. مجله علوم پزشکی گیلان. 1385; 15 (57) :48-53

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-480-fa.html


چکیده:   (71200 مشاهده)
چکیده مقدمه: بیماری دیابت یکی از مشکلات بهداشتی در تمام کشورهاست. به گزارش انجمن دیابت ایران حدود 8 درصد افراد بالای 30 سال و مجموعاً حدود 3 میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند در بیماران دیابتی خطر ابتلای به بیماری‌های قلبی و عروقی افزایش می‌یابد. نارنج در بین عموم مردم به عنوان میوه‌ای با خواص دارویی شناخته شده است. مطالعات مختلفی مبنی بر خواص مفید مرکبات در کاهش خطر برخی از بیماری‌های مزمن موجود است. هدف: تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی به روش قبل و بعد (before and after) 35 بیمار دیابتی نوع دوم مبتلا به دیس لیپیدمی(10 مرد و 25 زن) که مبتلا به نفروپاتی نبودند با میانگین سنی 7/7 ±1/53 سال و کلسترول سرم بیش از 220 میلی گرم در دسی لیتر انتخاب شدند و به مدت 4 هفته 240 میلی لیتر آب نارنج در دو یا سه دوز منقسم در روز تجویز شد و از آنها خواسته شد که در رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی و مصرف داروهای کاهنده قند خون تغییری ندهند. وزن و قد بیماران اندازه‌گیری شد و BMI قبل و بعد از مصرف آب نارنج محاسبه شد میزان مصرف مواد غذایی در آنها با یک یادآور غذائی 24 ساعت گذشته جمع‌آوری شد قندخون ناشتا با روش آنزیمی گلوکزاکسیداز، کلسترول به روش آنزیمی استرازاکسیداز، تری گلیسیرید به روش آنزیمی هیدرولیز لیپاز/کلسترول کیناز، اسید اسکوربیک پلاسما به روش فوتومتری با استفاده از 2 و 4 دی نیتروفنیل هیدرازین و در طول موج 520 نانومتر قبل و بعداز مصرف آب نارنج اندازه‌گیری شد اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون‌های آماری t زوج و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت نتایج: وزن و مقدار درشت مغذی‌های دریافتی بیماران در طول مطالعه تغییر معنی‌داری نداشت، ولی میزان دریافت ویتامین C بطور معنی‌داری(05/0P<) افزایش (24%) یافت. مصرف آب نارنج باعث کاهش معنی‌داری(05/0P<) در میزان گلوکز سرم ناشتا(9درصد) و افزایش معنی‌داری(001/0P<) در میزان اسیداسکوربیک پلاسما(7/12%) شد ولی تغییر معنی‌دار در میزان کلسترول توتال، تری گلیسرید و کلسترول LDL و HDL خون بیماران ایجاد نشد. نتیجه گیری: مصرف کوتاه مدت آب نارنج در بیماران دیابتی باعث کاهش گلوکز سرم ناشتای آنها شد. مطالعات بلند مدت برای بررسی تاثیر آب نارنج بر لیپیدهای سرم و کنترل گلیسمیک بیماران دیابتی لازم است.
متن کامل [PDF 149 kb]   (2295 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/10/28 | پذیرش: 1392/10/28 | انتشار: 1392/10/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb