Journal of Guilan University of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی گیلان
JGUMS
Literature & Humanities
http://journal.gums.ac.ir
1
admin
2383-4307
2423-4818
10.32598
fa
jalali
1376
6
1
gregorian
1997
9
1
6
23
online
1
fulltext
fa
مطالعه تاثیر رژیم غذایی ۱۵۰۰ کیلوکالری در کاهش وزن، قند خون ناشتاوتری
گلیسرید در بیماران دیابتی و چاق
Effect of 1500 Kcal .Diet on Weight Redution, F.B.S. and T.G.In Diabetic ,Obese Patients
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:12.0pt;">خلاصه</span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;">در این بررسی آیندهنگر تاثیر رژیم غذائی برکاهش وزن، قند خون ناشتاو تری گلیسیرید مورد مطالعه قرارگرفته است. در این بررسی ۶۰ بیمار چاق که مبتلا به دیابت و دارای تری گلیسیرید بالا بودند و به دفتر مشاوره تغذیه و رژیم درمانی جهت تنظیم برنامه غذائی مراجعه میکردند بطور کاملا" تصادفی انتخاب گردیدند. برای آنها رژیم غذائی جهت کاهش وزن تنظیم گردید. رژیم غذایی توصیه شده محتوی ۱۵۰۰ کیلوکالری ( حدود ۸۰۰ - ۱۰۰۰ کیلوکالری کمتر از نیاز روزانه ) که ۵۵ درصد انرژی را کربوئید را تها و ۳۰ درصد را لیپیدها و ۱۵ درصد را پروتئینها تشکیل میداد. قبل از دریافت رژیم، میزان تری گلیسرید و قند خون ناشتا و وزن آنها اندازهگیری شد و پس از ۵۵ روز مجددا" از میزان قند خون ناشتا(01/0> </span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;">)، تری گلیسرید ووزن اندازه گیری بعمل آمد که بطور معنیداری کاهش در میزان قند خون ناشتا( 01/0></span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;">) وتری گلیسیرید (01/0></span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;">) و وزن ( 05/0></span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:8.0pt;">) مشاهده شد. در این بررسی ملاحظه گردید که چنانچه وزن بیماران کاهش یابد میزان قند خون ناشتا و تری گلیسیرید نیز کاهش مییابد.</span></span></strong>
<strong>ABSTRACT<span dir="RTL"></span></strong><br>
In a prospective study,sixty obese diabetic male patients were randomly selected and their weights ,F.B.S and T.G were determined A diet containing 1500 Kcal (55/carbohydrates 30/lipids and 15/proteins ) was designed and the patients used this diet for 55 days. <span dir="RTL"></span><br>
Determination of weights ,F.B.S. and T.G showed that there was significant (P 0.05 & P 0.001 & P 0.001 respectively ) reduction in them as compared with the relevant values. In other words, the reduction of weight could lead to reduction of F.B.S and T.G.<span dir="RTL"></span>
دیابت شیرین/ رژیم غذایی/ وزن بدن
Body Weight/ Diabetes Mellitus/ Diet
76
80
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-209&slc_lang=fa&sid=1
SH
Ansari .
دکتر شمس الدین
انصاری
Yes
استادیار گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دانشکده پیراپزشکی