Journal of Guilan University of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی گیلان
JGUMS
Literature & Humanities
http://journal.gums.ac.ir
1
admin
2383-4307
2423-4818
10.32598
fa
jalali
1374
1
1
gregorian
1995
4
1
4
12
online
1
fulltext
fa
بررسی عادات غذایی در مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی - درمانی سمنان از سال ۱۳۷۳
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:12.0pt;">خلاصه</span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:10.0pt;">هدف از این بررسی دستیابی به الگوی کلی مصرف غذای روزانه و کسب اطلاعاتی در مورد میزان تأثیر عوامل مختلف بر وضعیت مصرف غذا در شهرستان سمنان بوده است. نمونه گیری از ۵ مرکز بهداشتی - درمانی شهر به طور راندوم انجام گردید و مجموعا" پرسشنامههای ۸۵ خانوار به صورت مصاحبه تکمیل گردید. (</span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">Food Frequency Questionaire</span></span></span></strong> <strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">(</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:10.0pt;"> نتایج نشان میدهند که ۱۲٪ از خانوارهای مورد بررسی به طور روزانه از شیر و فرآوردههای لبنی استفاده مینماید و ۷۱٪ از خانواده ها شیر را به صورت کامل (</span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">Whole Milk</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:10.0pt;">) مصرف میکنند. همچنین ۱۸٪ از خانواده ها گوشت ( اعم از سفید یا قرمز ) را در برنامه غذایی هرروز خود دارند. به طورکلی ۶۳٪ از خانوارها معتقدند که آموزش صحیح تغذیه باعث ایجاد تغییرات مثبت در عادات غذایی آنها شده است. بعلاوه ۴۴٪ از کل خانوادههای مورد بررسی چنین بیان نمودهاند که آموزش تغذیه در مراکز بهداشتی - درمانی و نیز در مدارس به میزان بسیار زیاد باعث پدید آمدن عادات غذایی سودمند شده است و تنها ۱٪ معتقدند که این قبیل آموزشها مؤثر نبودهاند. </span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:10.0pt;">همچنین حدود ۴۷٪ از خانوادهها بین ۵۰- ۷۵ درصد از کل درآمد ماهانه خود را صرف خرید و تهیه مواد غذایی مینمایند. در این بررسی میزان درصد استفاده از چربیهای مختلف در رژیم غذایی، مصرف نمک ید دارد، میوه و سبزیهای مختلف و درصد تأثیر آداب و سنن و اعتقادات مذهبی نیز بر میزان مصرف غذاها از طریق پرسشنامه بدست آمده است. از نتایج چنین استنباط میشود که سطح سواد زنان در میزان مصرف گروههای غذائی متنوع در خانوارها بسیار موثر بوده است. "</span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span></span></strong><br>
24
29
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-238&slc_lang=fa&sid=1
رضا
امانی
Yes
عضو هیأت علمی گروه تغذیه - دانشگاه علوم پزشکی اهواز
مجید
احمدی
No
کارشناس علوم تغذیه