Journal of Guilan University of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی گیلان
JGUMS
Literature & Humanities
http://journal.gums.ac.ir
1
admin
2383-4307
2423-4818
10.32598
fa
jalali
1389
1
1
gregorian
2010
4
1
19
73
online
1
fulltext
fa
بررسی تأثیر امگا-3 برشدت سردرد میگرنی
Assessment the Effectiveness of Omega 3 on Migraine Headache Severity
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
چکیده مقدمه: یکی از مکانیسمهای مطرح برای درد میگرن التهاب نوروژنیک است که در اثر برقراری آبشار پروستاگلاندینها و لکوترینها ایجاد میشود و به نظر میرسد اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3 از طریق تعدیل تولید آنها دارای آثار ضدالتهابی و در نتیجه ضددرد باشد. هدف: تعیین اثرامگا-3 بر شدت سردرد میگرنی. مواد و روشها: در این کارآزمائی بالینی دوسویه کور تصادفی شده، 198 بیمار میگرنی مراجعهکننده به درمانگاه نورولوژی بیمارستان پورسینای رشت از دی ماه سال 1387 تا شهریور ماه 1388 براساس معیارهایIHS انتخاب شدند. به مدت 3 ماه به 97 نفر از این بیماران (گروه مورد) روزانه دو کپسول امگا-3 (کلاً حاوی2 گرم) و به 99 نفر دیگر (گروه شاهد) روزانه دو کپسول گلیسرول داده شد. شدت سردرد میگرنی بیماران قبل و بعداز درمان بر اساس معیار MIDAS درجهبندی شد. آنالیز در هر گروه به روش آزمون غیرپارامتری علامتی و مقایسه مقدار تغییر شدت سردرد بین دو گروه به روش آنالیز واریانس از نوع repeated measure ANOVA و با نرم افزارSPSS نسخه 15 انجام شد. نتایج: در این مطالعه 97 بیمار درگروه مورد با میانگین سنی01/7± 51/26 و 99 بیمار در گروه شاهد با میانگین سنی21/6±85/24 حضور داشتند. دو گروه از نظر سنی (081/0=P) و جنسی (000/1=P) باهم همسان بودند. در گروه مورد شدت سردرد پس از 3 ماه درمان، 1/35% کاهش یافت که از نظر آماری معنیدار بوده (001/0P= ) و در گروه شاهد شدت سردرد در همین مدت 2/20% کاهش یافت که از نظر آماری معنیدار نبود(P =0.154). مقدار تغییر شدت سردرد در 2 گروه از نظر آماری دارای اختلاف معنی دار بود(048/0P =). نتیجهگیری : امگا-3 در کاهش شدت حملات میگرنی مؤثر است.
Abstract Introduction: One of the mechanisms of migraine pain is neurogenic inflammation causing by induction of prostaglandins (PGs) and leukotrienes(LTs), it seems that polyunsaturated fatty acid omega 3 have anti-inflammatory and so analgesic effect by modifying their production. Objective: Determine the effect of omega-3 on the severity of migraine headache. Materials and Methods: In this randomized double blind clinical trial study, 198 patients who suffered from migraine and referred to the clinic of neurology in poursina hospital in Rasht, were selected from January to September 2009 according to IHS criteria. They divided to two groups: 2 pearls of omega3 (2gr) were given to case group (97 patients) and 2 pearls of glycerol were given to control group for 3 months. Headache severity was graded according to MIDAS before and after treatment .The analysis was performed in each group by sign test. Comparing the changes of headache severity were assessed by repeated measure ANOVA variance were analyzed by SPSS 15. Results: 97 patients in case group (27 male & 70 female) with mean age of 26.51±7.01 years and 99 patients in control group (28 male & 71 female ) with mean age of 24.85±6.21 years participated in this study. This 2groups were adjusted for age (P=0.081) and sex (P =1.000). The reduction in headache severity in case group was 35.1% that was statistically significant (P=0.001) and in control group 20.2% that wasn’t statistically significant (P=0.154).The changes in headache severity had statistically significant difference in these 2 groups. (P =0.048) Conclusion: Omega 3 is effective on reduction of migraine headache severity.
امگا-3, سردرد, میگرن
Headache/Migraine/ Omega 3
90
96
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-36-136&slc_lang=fa&sid=1
A
Saberi
عالیا
صابری
a_saberi@gums.ac.ir
Yes
Guilan University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی گیلان
K
Esmaeilzadeh
کیوان
اسماعیلزاده
No
Guilan University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی گیلان
A.R
Ghayeghran
امیررضا
قایقران
No
Guilan University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی گیلان
A
Heidarzadeh
آبتین
حیدرزاده
No
Guilan University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی گیلان