دوره 24، شماره 96 - ( 10-1394 )                   جلد 24 شماره 96 صفحات 96-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi- Zahabi E, Entezari M, Maracy M. Effects of Soy Flour Enriched Bread Consumption on Plasma Lipid Profile and its Association with ApoE Genotype in Overweight and Obese Women. JGUMS 2016; 24 (96) :87-96
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1109-fa.html
شریفی ذهابی الهام، انتظاری محمد‌حسن، مراثی محمد‌رضا. بررسی اثر مصرف نان غنی شده با آرد سویا بر سطح لیپیدهای پلاسما و ارتباط آن با ژنوتیپ ApoE در زنان دچار اضافه وزن و چاقی. مجله علوم پزشکی گیلان. 1394; 24 (96) :87-96

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1109-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (6618 مشاهده)

چکیده

مقدمه: مصرف فراورده‌های سویا می‌تواند آثار دلخواهی بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی داشته باشد. احتمال دارد این آثار با پلی‌مرفیسم در ژن ApoE مرتبط باشد.

هدف: بررسی اثر مصرف نان غنی شده با آرد سویا بر پروفایل لیپیدی و ارتباط آن با ژنوتیپ ApoE در زنان دچار اضافه وزن و چاقی.

مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی متقاطع 30 زن دچار اضافه وزن و چاقی پس از دریافت رژیم کاهش وزن به‌طور تصادفی به دو گروه رژیم معمولی و نان سویا به مدت 6 هفته تقسیم شدند. بین دو دوره 20 روز wash out قرار داشت. در گروه نان سویا 120 گرم نان غنی شده با آرد سویا جایگزین همین مقدار نان معمول مصرفی شد.

نتایج: اثر معنی‌داری از مصرف نان سویا بر پروفایل لیپیدی در مقایسه با رژیم معمولی دیده نشد (05/0<P). اما بررسی اثر دو گروه ژنوتیپی ApoE E2 (&epsilon 2/ &epsilon2) و E3 (&epsilon3/ &epsilon3 or &epsilon2/ &epsilon3)   کاهش معنی دار تری گلیسرید سرم در گروه E2 در مقایسه با E3 پس از دریافت نان سویا را نشان داد ) 02/0 (P=.  

نتیجه‌گیری: مصرف نان سویا آثار مطلوبی بر تری گلیسرید سرم در زنان دچار اضافه وزن و چاقی با آلل &epsilon2 دارد.

متن کامل [PDF 267 kb]   (1926 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/21 | پذیرش: 1394/10/21 | انتشار: 1394/10/21
* نشانی نویسنده مسئول: مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb