دوره 25، شماره 97 - ( 1-1395 )                   جلد 25 شماره 97 صفحات 37-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Habibipour R, Sadeghian M, Seif A. The Effect of Silver Nano-Particle on Removing the Escherichia Coli from Industrial Residues. JGUMS 2016; 25 (97) :29-37
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1148-fa.html
حبیبی پور رضا، صادقیان مینا، سیف اصغر. اثر نانو ذره نقره در از بین بردن اشریشیاکولی جدا شده از پساب صنعتی. مجله علوم پزشکی گیلان. 1395; 25 (97) :29-37

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1148-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان، ایران
2- گروه محیط زیست، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان، ایران
3- گروه آمار، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بوعلی سینای همدان، همدان، ایران
چکیده:   (5419 مشاهده)

چکیده

مقدمه: امروزه، پژوهش برای یافتن مواد ضد‌میکروبی جدید انجام می‌شود و نانو ذره‌ها برای رسیدن به این هدف نماینده خوبی هستند.

هدف: بررسی خواص ضد‌میکروبی نانو ذرات نقره در حذف باکتری اشریشیاکولی جدا شده از پساب‌ صنعتی

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، پس از نمونه‌برداری از صنایع آلوده، اندازه‌گیری فکال‌کولی‌فرم و توتال‌کولی‌فرم پساب‌های صنایع گوناگون با روش‌های استاندارد میکروبیولوژی انجام شد. سپس، نانو ذره نقره با غلظت‌های گوناگون به روش رقت لوله‌ای در محیط کشت نوترینت براث بر باکتری اشریشیاکولی ایزوله و استاندارد (PTCC8739) اثر داده شد و میزان کدورت لوله‌ها (OD) که نشانگر رشد باکتری است در طول موج 600 نانومتر با دستگاه اسپکتروفتومتر خوانده شد. سپس، ازتمام لوله‌ها بر محیط کشت جامد نوترینت آگار تلقیح انجام شد. در پایان نتایج به روش‌ آماری و نرم‌افزار SPSS22 آنالیز و تجزیه و تحلیل شد.

نتایج: آلودگی توتال‌کولی‌فرم و فکال‌کولی‌فرم پساب صنایع کشتارگاه تایید و باکتری اشریشیاکولی ایزوله شد. با افزایش غلظت، میزان فعالیت ضد‌باکتریایی نانو ذرات نقره بیشتر شد و تعداد کلنی‌ها کاهش یافت. هر چند هیچ یک از غلظت‌ها قادر به مهار و حذف کامل باکتری‌ها نبود و بر پایه نوع باکتری گرچه اثر، متفاوت بود ولی این تفاوت به لحاظ آماری معنی‌دار نبود.

نتیجه‌گیری: نوع باکتری و غلظت، در بروز ویژگی ضد‌میکروبی نانو ذرات نقره موثرند. از طرفی گرچه غلظت‌های مورد استفاده بر اشریشیاکولی موثر بودند ولی باعث حذف کامل باکتری نشدند و نیاز است که توجیه اقتصادی و دیگر عوامل دخیل در کاربرد نانوذرات بررسی شود.

واژه‌های کلیدی: اشریشیاکولی، نانوذرات، نقره
متن کامل [PDF 391 kb]   (2021 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/1/15 | پذیرش: 1395/1/15 | انتشار: 1395/1/15
* نشانی نویسنده مسئول: گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان، ایران

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb