دوره 7، شماره 27 و 28 - ( 6-1377 )                   جلد 7 شماره 27 و 28 صفحات 40-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

DrAnsary, S, Robabi, A. Effect of Mg- Enriched Diets on Blood Cholestrol and Triglycerids in Rabbits. JGUMS 1998; 7 (27 and 28) :35-40
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1835-fa.html
انصاری دکتر شمس الدین، ربابی دکتر علی. بررسی تأثیر رژیمهای غذایی غنی از منیزیم بر روی غلظت خونی کلسترول و تری‌گلیسرید در خرگوش. مجله علوم پزشکی گیلان. 1377; 7 (27 و 28) :35-40

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1835-fa.html


1- دانشیار رشته تغذیه دانشکده پیراپزشکی - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اهواز ایران
2- دارو ساز - بیرجند
چکیده:   (6705 مشاهده)
چکیده
بیماریهای عروق قلب، شایعترین علت مرگ و میر در اغلب کشورهای توسعه یافته است. در ایران نیز، بیماریهای دستگاه گردش خون بالاترین میزان از موارد مرگ و میر را به خود اختصاص داده‌اند. یافته‌های مطالعات قلبی فرامینگهام و دیگر مراکز مطالعاتی بزرگ جهان، عوارض سوء بالا بودن کلسترول تام و همچنین لیپوپروتئین‌های با دانسیته پایین در ایجاد بیماریهای عروق کرونر و تاثیر محافظت کنندگی لیپوپروتئینهای با دانسیته بالا را نشان داده‌اند. - تأثیر رژیم غذایی و ارتباط آن با بروز بیماریهای متابولیکی سالهاست که مورد تأیید مجامع علمی است. اولین اقدام در درمان افزایش کلسترول خون تنظیم رژیم غذایی مناسب می‌باشد. بدین جهت مطالعه، تأثیر رژیمهای غذایی غنی از منیزیم بر روی انواع کلسترول مورد بررسی قرار گرفت. بدین قرار که ۴۰ رأس خرگوش در ۴ گروه ده‌تایی دسته‌بندی شدند. و بشرح زیر تغذیه می‌گردیدند گروه یک غذای معمولی، گروه ۲ غذای معمولی باضافه 17/‌0‌% هیدروکسید منیزیم، گروه ۳ غذای معمولی همراه ۲% کلسترول و گروه ۴ غذای معمولی باضافه ۲% کلسترول و 17/‌0‌% هیدروکسید منیزیم.
سطح لیپیدهای خون خرگوش در شروع آزمایش، بعد از ۴ هفته و بعد از ۸ هفته اندازه‌گیری شد. نتایج بدست آمده با روش آنالیز واریانس: تجزیه و تحلیلی گردید که بدین قرار می‌باشند.
منیزیم سطح کلسترول تام و LDL کلسترول را در خرگوش‌هایی که مقادیر بالای کلسترول را دریافت می‌کردند، بصورت بارزی کاهش داده (‌05/0‌>P‌‌) ولی این کاهش در خرگوشهایی که غذای معمولی دریافت می‌کردند، معنی‌دار نبود. منیزیم در هر دو گروه، دریافت کننده کلسترول بالا و یا غذای معمولی، مقدار تری‌گلیسرید را بنحو بارزی کاهش و مقدار HDL کلسترول را افزایش داد (‌05/0>P‌‌)
اهمیت HDL کلسترول در محافظت قلب و عروق و تأثیر مشاهده شده منیزیم بر روی آن لزوم تحقیقات بیشتری در مدلهای حیوانی و امکان تعمیم رژیمهای غنی از منیزیم به انسان را ایجاب می‌کند.
متن کامل [PDF 9426 kb]   (571 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/15 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1397/12/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb