FarajZadeh Sheikh A, FaniYeganeh A. Study of Antibacterial Effect of Honeybee propolis on the S. aureus,Strep. pyogenes, P. aeruginosa, E. coli, Sat. typhi and Proteus vulgaris. JGUMS 1998; 7 (27 and 28) :63-68
URL:
http://journal.gums.ac.ir/article-1-1839-fa.html
1- استادیار گروه میکروب شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اهواز
2- داروساز اهواز
چکیده: (2043 مشاهده)
چکیده
بره موم Propolis یا چسب زنبور، یک فراورده رزینی کندوی زنبور عسل میباشد که از دیر باز شناخته شده و در درمان بیماریهای عفونی مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده نیز به دلیل داشتن اثرات ضد باکتریائی و ضد قارچی و دیگر اثرات فارماکولوژی سودمند مورد توجه محققان میباشد. تفاوت در نوع بره موم کشورهای مختلف ما را بر آن داشت تا به بررسی اثرات ضدباکتریائی بره موم ایران بپردازیم. در این تحقیق عصاره بره موم توسط حلالهای متانول، اتانول و کلروفرم، به روش هضم با غلظتهای ۳۰، ۲۰، ۱۰، ۵، 5/2، 25/1، درصد وزنی حجمی تهیه گردید. جهت ارزیابی اثر ضدباکتریائی بره موم، از روش انتشاری دیسک کاغذی استفاده شد، پس از تزریق ۱۰ میکرولیتر از هر کدام از عصارههای اتانولی متانولی و کلروفرمی در دیسکهای بلانک، اثرات ضد باکتریائی عصارهها روی باکتریای استافیلوکوک ارئوس، استرپتوکوک پیوژن، پسودوموناس آئروجینوزا، اشرشیاکلی، پروتئوس ولگاریس مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که باکتری استافیلوکوک ارئوس و استرپتوکوک پیوژنز نسبت به عصارههای بدست آمده از بره موم حساس و سایر باکتریهای مورد آزمایش نسبت به این ماده مقاوم میباشند. همچنین مشخص شد که عصارههای بدست آمده از حلالهای مختلف اثرات ضد باکتریائی یکسانی را روی باکتریها اعمال مینمایند.
مقاله مروری:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/12/15 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1397/12/15