دوره 6، شماره 23 و 24 - ( 6-1376 )                   جلد 6 شماره 23 و 24 صفحات 75-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S. Effect of Caffeine on Eesti Development of Skeletal Tissue and Osteofication B. JGUMS 1997; 6 (23 and 24) :70-75
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1859-fa.html
حسینی سید مسیح. اثر کافئین براستخوانسازی و سیستم اسکلتی. مجله علوم پزشکی گیلان. 1376; 6 (23 و 24) :70-75

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1859-fa.html


عضو هیئت علمی گروه علوم تشریح، دانشکده پزشکی شهر کرد
چکیده:   (2059 مشاهده)
خلاصه
امروزه در جوامع انسانی کافئین بصورتهای گوناگون مورد مصرف قرار می‌گیرد، کافئین جزء خانواده متیل گزانتین (‌‌- Xanthin Methyl) است که رایج‌ترین منبع متیل گزانتین‌ها نوشابه‌های کولا – کاکوئو قهوه - چای و شکلاتهای قهوه می‌باشد. در ساختمان بسیاری از داروهایی که در کنترل وزن‌، رفع انقباضات عضلات صاف‌، درمان آکنه‌، ضد آلرژی‌، ضد، بی‌خوابی‌، ضد آپنه و ضد آسم بکار می‌روند وجود داشته و درصد گوناگونی از این داروها را تشکیل می‌دهد. کافئین براحتی و بطور کامل از دستگاه گوارش جذب می‌شود و دریافت‌ها توزیع می‌گردد و در مادران حامله پس از جذب از دستگاه گوارش از جفت نیز بسهولت عبور کرده و وارد بافت‌های جنینی می‌گردد. و مصرف مداوم آن سبب بروز اختلالات فیزیولوژیکی در نظم طبیعی بدن می‌گردد که بارزترین آنها عبارتند از: هیجان – بی‌قراری - اضطراب - رعشه عضلانی - سردرد - اختلال در درک حواس و همچنین مصرف آن توسط مادران حامله خصوصا" در سه ماه اول حاملگی سبب کاهش استخوانسازی و بروز انواع ناهنجاریهای اسکلتی از قبیل عدم تشکیل اندامها و انگشتان_انگشتان بهم چسبیده_میکروسفال_هیدروسفال_کوچکی فک پایین در جنین‌های متولد شده می‌شود. در این پژوهش اثر کافئین بر مورفولوژی جنین، چسبندگی زاوئدکامی و استخوانسازی در کام جنین رات مورد مطالعه قرار گرفته است‌. در این پژوهش اثر کافئین بر مورفولوژی جنین‌، چسبندگی زوائد کامی و استخوان سازی در کام در جنین رات مورد مطالعه قرار گرفته است‌. بنابراین با توجه به موارد فوق از آنجائی که کافئین به عنوان تراتوژن محسوب شد اکثریت ناهنجاریهای آن طبق محاسبات آماری معنی‌دار بود، بنابراین باید در مصرف آن توسط مادران حامله احتیاط کرد‌. خصوصا مصرف آن در سه ماهه اول توصیه نمی‌شود .
متن کامل [PDF 10507 kb]   (1029 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/19 | پذیرش: 1397/12/19 | انتشار: 1397/12/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb