دوره 7، شماره 25 و 26 - ( 1-1377 )                   جلد 7 شماره 25 و 26 صفحات 51-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

.Aghajanzadeh M, .Abbasi A, .Sarshad A. A Report of 50 Surgical Operations on Pulmonary Hydatid Cysts in Children Under 12 years. JGUMS 1998; 7 (25 and 26) :45-51
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1954-fa.html
آقاجانزاده دکتر منوچهر، عباسی دکتر عزیزالله، سرشاد دکتر علی. گزارش ۵۰ مورد جراحی کیست هیداتید ریه در اطفال زیر ۱۲ سال. مجله علوم پزشکی گیلان. 1377; 7 (25 و 26) :45-51

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-1954-fa.html


1- استادیار گروه جراحی عمومی (توراکس)-دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان- بیمارستان رازی- رشت
2- جراح توراکس- بیمارستان شهید مدرس- تهران
3- استادیار گروه عفونی- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان- بیمارستان رازی- رشت
چکیده:   (4676 مشاهده)
خلاصه
کیست هیداتید یک بیماری انگلی است که در ایران شیوع نسبتا بالایی دارد و می‌تواند تمامی ارگانهای بدن را گرفتار سازد. کبد در ۸۰% موارد درگیر می‌شود و ریه دومین عضوی است که مبتلا می‌شود(۱0-۱5). درصد تظاهرات بالینی و راههای تشخیصی و نحوه درمان در بزرگسالان بخوبی معلوم است، اما در اطفال بدرستی بررسی نشده است. فراوانی نسبی، نحوه تظاهرات، راههای تشخیصی و روش درمانی در اطفال بخوبی بررسی نشده است و بنابراین برای روشن شدن ابهامات فوق، بطور گذشته‌نگر (RETROSPECTIVE) پرونده ۵۰ بیمار را که بخاطر کیست هیداتید ریه در مراکز دانشگاهی تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند بررسی شده است.
‌سن بیماران بین ۳ الی ۱۲ سال بود.۶۲% ‌مذکر و ۳۸% مونث بودند. ۸% بطور اتفاقی کشف شدند و ۹۲% با تظاهراتی از قبیل سرفه - خلط خونی مراجعه کردند، خلط خونی در ۳۰% موارد وجود داشت و ۸% آنها کیست هیداتید، سالم (INTACT) داشتند. وسیله تشخیصی در ۸۰% موارد CXP بوده و آزمایشهای ایمونولوژی و بیوشیمیایی تاثیری در تصمیم‌گیری نداشتند. برعکس بزرگسالان و اطفال مبتلادر ۹۲% از موارد تحت بررسی با عوارض ناشی از کیست مراجعه کرده بودند. عمل جراحی باتوراکوتومی پوستر ولاترال انجام گرفت و در ۷۲% موارد کیست تخلیه شده و سوراخهای برونشی دوخته شد و در بقیه موارد INTACTCYSTECTOMY یا لوبکتومی صورت گرفت. برای پرکردن حفره باقی مانده CAPITONNAGE انجام نگرفت و مشکلی هم ایجاد نشد. لبه‌های حفره باقیمانده ناشی از تخلیه کیست را جهت جلوگیری از خونریزی و نشت هوا بطور RUNNINING دوخته شد و حنفره بازگذاشته شد.
در ۸.% موارد عفونت محل وجود داشت ولی مرگ و میر پیش نیامد. بررسی ما نشان داد که کیست هیداتیه ریه در اطفال اکثرا با عوارض همراه است و نیز معلوم گردید که تمام گروههای سنی می‌توانند درگیر شوند و جراحی کیست هیداتید در اطفال مشابه بزرگسالان است و اطفال جراحی را بهتر تحمل می‌کنند.
متن کامل [PDF 12216 kb]   (737 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/25 | پذیرش: 1397/12/25 | انتشار: 1397/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb