دوره 19، شماره 74 - ( 4-1389 )                   جلد 19 شماره 74 صفحات 38-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asefzadeh S, Rezapour A, Ghodusinejad J. Cost Analysis of Information Generation in Alborz Healthcare. JGUMS 2010; 19 (74) :29-38
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-196-fa.html
آصف‌زاده سعید، رضاپور عزیز، قدوسی‌نژاد جواد. تحلیل هزینه‌های تولید اطلاعات در سیستم مراقبت بهداشتی شهرستان البرز. مجله علوم پزشکی گیلان. 1389; 19 (74) :29-38

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-196-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، sasefzadeh@qums.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی قزوین
چکیده:   (5710 مشاهده)
چکیده مقدمه:تحلیل اقتصاد اطلاعات به جهت ایجاد بینشی مناسب در مورد پویایی اطلاعات، لزوم اتخاذ تصمیم مبتنی بر مستندات و بهبود فرآیند سیاستگذاری در سیستم‌های شبکه ای اهمیت فراوان دارد. هدف: تعیین هزینه‌ها‌ی تولید اطلاعات در خانه‌های بهداشت، مراکز بهداشتی و درمانی روستایی و مرکز بهداشت شهرستان البرز در شش ماهه‌ی اول سال 1387. مواد و روش‌ها: در این پژوهش مقطعی جامعه پژوهش شامل مرکز بهداشت شهرستان البرز، سه مرکز بهداشتی روستایی و 8 خانه بهداشت تابعه بودند که به‌صورت سرشماری بررسی شدند. داده‌های اطلاعاتی(داده‌هایی که در روند جمع‌آوری، ثبت، پردازش و انتقال اطلاعات در دفاتر و فرم‌های مخصوص ثبت و ارسال می‌شود) با استفاده از چک لیست، و فرم‌های اطلاعاتی گردآوری شد و با روش هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت هزینه‌ی فرآیند تولید اطلاعات در سیستم بهداشتی به تفکیک فعالیت محاسبه شد. نتایج: میانگین هزینه‌ی تولید واحد فعالیت اطلاعاتی از محل کل هزینه های عملیاتی در خانه های بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی روستایی و مرکز بهداشت شهرستان مورد مطالعه به ترتیب: 6846، 24665و 33652ریال به ازای هر فعالیت اطلاعاتی بدست آمد. هزینه‌های تولید اطلاعات در خانه‌های بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی روستایی و مرکز بهداشت شهرستان به‌ترتیب:85/45 ، 73/24 و 12/4 درصد هزینه‌های عملیاتی مربوطه و درکل سیستم مراقبت بهداشتی 85/15 درصد از کل هزینه‌های عملیاتی را شامل می‌‌شد. 61/70 درصد هزینه‌ها به منابع انسانی، 29/3 و 08/2 درصد به ترتیب به مواد مصرفی عمومی و اختصاصی، 04/17 درصد به استهلاک و نگهداری تجهیزات و ساختمان و 09/8 درصد به هزینه‌های انرژی و عمومی اختصاص داشت. نتیجه‌گیری: با توجه به هزینه‌بر بودن تولید اطلاعات در سیستم بهداشتی- درمانی، لزوم استفاده از اطلاعات و غربالگری صحیح برای اتخاذ تصمیم‌های مبتنی بر شواهد اهمیت بیشتری پیدا می‌کند لذا مدیران و سیاستگذاران بهداشتی باید برای پیاده‌کردن نظام مدیریت اطلاعات علمی و استاندارد و نیز آموزش کارشناسان اطلاعاتی برای منظور آشنایی با روند بهینه تولید و انتقال اطلاعات با حداقل هزینه ممکن تلاش بیشتری نمایند.
متن کامل [PDF 169 kb]   (1826 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/8/25 | پذیرش: 1392/8/25 | انتشار: 1392/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb