دوره 9، شماره 35 و 36 - ( 1-1379 )                   جلد 9 شماره 35 و 36 صفحات 98-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Semnani A, Vahabi Moghadam M, Sobhani A. Sensitivity and Specifity of Plain X-Ray in Diagnosis of Acute Sinusitis. JGUMS 2000; 9 (35 and 36) :93-98
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2019-fa.html
سمنانی دکتر علیرضا، وهابی مقدم دکتر مسرور، سبحانی دکتر عبدالرسول. بررسی حساسیت و ویژگی رادیوگرافی ساده در تشخیص سینوزیت حاد. مجله علوم پزشکی گیلان. 1379; 9 (35 و 36) :93-98

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2019-fa.html


1- دستیار گروه رادیولوژی
2- استادیار گروه رادیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان
3- دانشیار گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان
چکیده:   (2132 مشاهده)
چکیده
 با توجه به شیوع بالای سینوزیت و استفاده از روشهای مختلف تصویر برداری در تشخیص این بیماری و نیز اندیکاسیونهای مختلف ذکر شده در منابع در مورد جایگاه و روش عمده تصویر برداری در سینوزیت یعنی رادیوگرافی ساده و CTscan بر آن شدیم که با توجه به دوز جذبی پائین اشعه و سهل الوصول بودن و ارزان بودن رادیوگرافی ساده، حساسیت و ویژگی آن در تشخیص سینوزیت حاد بررسی گردد. (گرچه CTscan روش دقیقتری است.)
این بررسی بر روی ۸۳ بیمار مشکوک به سینوزیت حاد ارجاعی از بیمارستان توتونکاران به بیمارستان پورسینای رشت جهت انجام CTscan صورت گرفته است. پس از انجام CTscan، مقایسه یافته‌ها با رادیوگرافی واترز و کالدول بیمار (در حالت خوابیده) انجام گرفت (با در نظر گرفتن CTscan به عنوان - GOLD Standard)، مقایسه با توجه به تعاریف عملی به دو صورت مثبت و منفی تعیین شده و به صورت آمار توصیفی ارائه شد. حساسیت و ویژگی رادیوگرافی ساده در سینوسهای ماگزیلری، اسفنوئید، اتموئید و فرونتال استخراج شد.
میزان حساسیت رادیوگرافی ساده (نماهای واترز و کالدول) در مورد سینوسهای ماگزیلری، اسفنوئید، اتموئید و فرونتال به ترتیب ۸۵%، ۵۵%، ۷۹%، ۸6% و میزان ویژگی به ترتیب ۸۵%، ۹۵%، ۹۴%، ۹۳٪ بدست آمد. میزان ارزش اخباری مثبت بترتیب ۸۳%، ۷۳%، ۸۷%، ۸۳٪، و ارزش اخباری منفی بترتیب، ۸۷%، ۸۹%، ۹۰% و ۹۴%، بدست آمد. رادیوگرافی ساده (نماهای واترز و کالدول ) می‌توانند بعنوان روش قابل اعتماد در بررسی اولیه و کنترل پاسخ به درمان (بدون وجود شک به کمپلیکاسیون) در موارد سینوزیت حاد مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: پرتونگاری / سینوزیت - تشخیص
متن کامل [PDF 836 kb]   (451 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/1/20 | پذیرش: 1398/1/20 | انتشار: 1398/1/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb