1- استادیار رشته تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان
2- انستیو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور
چکیده: (3171 مشاهده)
چکیده
کلسترول و بخصوص کلسترول LDL بزرگترین نقش را در ایجاد بیماریهای قلبی - عروقی بعهده دارد. از مهمترین عوامل محیطی مؤثر روی این بیماریها تغذیه فرد میباشد. جهت اطلاع از میزان کلسترول سرم و ارتباط آن با میزان کلسترول و چربیهای دریافتی مطالعه ای از نوع Cross Sectional روی 6۲۸ نفر زن و مرد ۶۵-3۵ ساله ساکن مناطق بیست گانه شهر تهران انجام شد. . نتایج بدست آمده نشان داد که در 6/59 درصد موارد کلسترول تام و در ۵۹ درصد موارد کلسترول LDL بترتیب کمتر از ۲۰۰ و ۱۳۰ میلی گرم در دسی لیتر میباشد که برای سلامتی بسیار مناسب تشخیص داده شده است. بر عکس میزان کلسترول HDL در6/63 درصد زنان و9/81 درصد مردان زیر ۴۰ میلی گرم در دسی لیتر است و این امر باعث می شود تا نسبت بین کلسترول LDL به کلسترول HDL که یکی از عوامل مهم خطر بیماریهای عروقی محسوب می شود بالا رود. بررسی وضع تغذیه این افراد نشان داد که بیش از ۵۰ درصد جمعیت بیشتر از ۷۵گرم چربی در روز مصرف می کند که دو سوم آن از نوع اشباع است. مقدار کلسترول دریافتی در ۹۰ درصد جمعیت در محدوده مقدار توصیه شده که ۳۰۰ میلی گرم است میباشد. از لحاظ آماری ارتباط معنی داری بین چربیهای دریافتی و کلسترول سرم مشاهده نگردید. از این مطالعه نتیجه گرفته شد که هیپرکلسترولمی در کمتر از ۱۰ درصد جمعیت مشاهده میشود ولی کمبود کلسترول HDL بسیار قابل توجه بوده و باید بعنوان یک عامل خطر مهم در جمعیت ایرانی مورد توجه قرار گیرد.
مقاله مروری:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/1/27 | پذیرش: 1398/1/27 | انتشار: 1398/1/27