دوره 10، شماره 37 و 38 - ( 1-1380 )                   جلد 10 شماره 37 و 38 صفحات 77-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Apheli N, Movahedi A. Serum Cholesterol Level and its Association with their Fats and Cholesterol Intake.. JGUMS 2001; 10 (37 and 38) :69-77
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2094-fa.html
عاقلی دکتر نسرین، موحدی آریو. بررسی میزان کلسترول سرم و ارتباط آن با چربیهای دریافتی. مجله علوم پزشکی گیلان. 1380; 10 (37 و 38) :69-77

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2094-fa.html


1- استادیار رشته تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان
2- ‌‌انستیو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور
چکیده:   (3171 مشاهده)
چکیده
کلسترول و بخصوص کلسترول LDL بزرگترین نقش را در ایجاد بیماریهای قلبی - عروقی بعهده دارد. از مهمترین عوامل محیطی مؤثر روی این بیماریها تغذیه فرد می‌باشد. جهت اطلاع از میزان کلسترول سرم و ارتباط آن با میزان کلسترول و چربیهای دریافتی مطالعه ای از نوع Cross Sectional روی 6۲۸ نفر زن و مرد ۶۵-3۵ ساله ساکن مناطق بیست گانه شهر تهران انجام شد. . نتایج بدست آمده نشان داد که در 6‌/59 درصد موارد کلسترول تام و در ۵۹ درصد موارد کلسترول LDL بترتیب کمتر از ۲۰۰ و ۱۳۰ میلی گرم در دسی لیتر می‌باشد که برای سلامتی بسیار مناسب تشخیص داده شده است. بر عکس میزان کلسترول HDL در6‌/63 درصد زنان و9/81 درصد مردان زیر ۴۰ میلی گرم در دسی لیتر است و این امر باعث می شود تا نسبت بین کلسترول LDL به کلسترول HDL که یکی از عوامل مهم خطر بیماریهای عروقی محسوب می شود بالا رود. بررسی وضع تغذیه این افراد نشان داد که بیش از ۵۰ درصد جمعیت بیشتر از ۷۵گرم چربی در روز مصرف می کند که دو سوم آن از نوع اشباع است. مقدار کلسترول دریافتی در ۹۰ درصد جمعیت در محدوده مقدار توصیه شده که ۳۰۰ میلی گرم است می‌باشد. از لحاظ آماری ارتباط معنی داری بین چربیهای دریافتی و کلسترول سرم مشاهده نگردید. از این مطالعه نتیجه گرفته شد که هیپرکلسترولمی در کمتر از ۱۰ درصد جمعیت مشاهده میشود ولی کمبود کلسترول HDL بسیار قابل توجه بوده و باید بعنوان یک عامل خطر مهم در جمعیت ایرانی مورد توجه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1196 kb]   (761 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/1/27 | پذیرش: 1398/1/27 | انتشار: 1398/1/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb