دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 )                   جلد 29 شماره 2 صفحات 37-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudi M, Hossyen Shiroudi N, Saadat F. Detection of Potentially Pathogenic Free-living Amoeba, from the Internal Environment of Educational Hospitals in Rasht. JGUMS 2020; 29 (2) :30-37
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2288-fa.html
محمودی محمدرضا، حسین شیرودی نسترن، سعادت فرشید. شناسایی آمیب‌های آزادزی بالقوه بیماری زا در نمونه های گرد و غبار بیمارستان‌های شهر رشت. مجله علوم پزشکی گیلان. 1399; 29 (2) :30-37

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2288-fa.html


1- مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
3- گروه میکروب شناسی و انگل شناسی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (2682 مشاهده)
مقدمه: آمیب­های آزادزی توانایی زیست در منابع محیطی مختلف مانند آب، خاک و گرد وغبار را دارند.  آنها می­تواند سبب آنسفالیت در افراد دچار ضعف سیستم ایمنی شوند، اما کراتیت آکانتامبایی بیشتر در افراد با ایمنی سالم که آسیب جزئی در قرنیه دارند یا از لنزهای تماسی استفاده می­کنند گزارش می شود. افزایش موارد آکانتامبیازیس در دهه های اخیر سبب شده است که بررسی این تک یاخته در نمونه های مختلف محیطی و بالینی مورد توجه قـرار گیـرد.
هدف: نبودن داده­های دقیق در مورد وضعیت این تک یاخته ها در گرد و غبار فضاهای داخلی بخش های چشم و شیمی درمانی بیمارستان های استان گیلان درسال 1397.
مواد و روش­ها: در این مطالعه توصیفی، 109 نمونه گرد و غبار از بخش های چشم پزشکی، هماتولوژی و شیمی درمانی بیمارستان های منتخب شهر رشت در سال 1397 گردآوری و به آزمایشگاه گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشکده پزشکی انتقال داده شد. شناسایی آمیب بر پایه ویژگی های مرفولوژی آکانتامبا در محیط کشت و مشاهده میکروسکوپی انجام شد. نمونه ها پس از آماده سازی، بر محیط آگار غیر مغذی 5/1 % کشت داده شدند. در مورد نمونه های کشت مثبت، برای تعیین پتانسیل بیماریزایی، نمونه­ها مجددا کشت داده شده و آزمون تحمل حرارتی انجام شد.
نتایج: از 109 نمونه، 40 نمونه از نظر آمیب آزادزی در محیط کشت مثبت بودند. از 40 نمونه مثبت در محیط کشت، 13 ایزوله در تست تحمل حرارتی نیز رشد کردند که نشانه پتانسیل بیماریزایی آنهاست. میزان فراوانی آکانتامبا در بخش های شیمی درمانی و هماتولوژی به ترتیب 8/38% و 6/29 ٪ بوده است. 39% نمونه های گردآوری شده از بخش چشم و گوش- حلق- بینی نیز از نظر آکانتامبا مثبت بودند.
نتیجه­گیری: در گرد و غبار بیمارستان­های مورد بررسی، درصد بالایی از آکانتامبا وجود دارد. و وجود آمیب­های بالقوه بیماری زاتایید شد. این نخستین مطالعه در مورد شناسایی اکانتامبای بالقوه بیماری زا در گرد و غبار بیمارستان در استان گیلان بود. بنابراین، حضور این آمیب های بیماری زا و غیر بیماری زا در بخش های چشم و شیمی درمانی بیمارستان ها می تواند تهدید جدی برای سلامت میزبانان حساس و پرخطر به شمار آید. بنابراین بهبود روش های ضدعفونی و به کمینه رساندن خطر ابتلا، همچنین، آگاه ساختن افراد دچار ضعف سیستم ایمنی و افرادی که از لنز تماسی استفاده می کنند از خطر احتمالی تماس با گرد و غبار پابسته است.
متن کامل [PDF 969 kb]   (1003 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/6/17 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار: 1399/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb