دوره 30، شماره 3 - ( 7-1400 )                   جلد 30 شماره 3 صفحات 193-178 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.M.REC.1399.004


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S A. A Review of the Interactive Effects of Exercise and Medicinal Plants on Glycemic Indices and Lipid Profile in Diabetes Mellitus. JGUMS 2021; 30 (3) :178-193
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2351-fa.html
حسینی سید علی. مروری بر اثرات تعاملی فعالیت‌های ورزشی و گیاهان دارویی بر شاخص‌های قندی و چربی‌های خون در وضعیت ابتلا به دیابت. مجله علوم پزشکی گیلان. 1400; 30 (3) :178-193

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2351-fa.html


گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران. ، alihoseini_57@miau.ac.ir
چکیده:   (1524 مشاهده)
زمینه: دیابت نوعی بیماری شایع و غیرواگیر است که با توجه به سبک زندگی و عادات غذایی مردم، در سراسر دنیا رو به افزایش است. عوارض طولانی‌مدت دیابت شامل رتینوپاتی، نوروپاتی، نفروپاتی، علائم قلبی، علائم ادراری تناسلی، علائم جنسی و حوادث عروق مغز می‌شود. با توجه به انجام مطالعات فراوان در راستای کاهش عوارض بیماری دیابت، انجام فعالیت‌های ورزشی و استفاده از گیاهان دارویی به دلیل وجود عوارض جانبی در داروهای سنتتیک از مهم‌ترین راهکارهای کنترل گلوکز خون و هیپرلپیدمی هستند. با این حال بررسی اثر هم‌زمان این دو مداخله نیز اخیراً مورد توجه محققین قرار گرفته است.بنابراین مروری بر این مطالعات جهت درک محققین حوزه تغذیه ورزشی نسبت به انجام این دو مداخله به طور هم‌زمان ضروری به نظر می‌رسد. 
هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات مصرف 10 گونه گیاهی هم‌زمان با فعالیت ورزشی است. 
روش‌ها: در تمامی بانک‌های اطلاعاتی به‌خصوص پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، پابمد، وب آو ساینس و مگ ایران و با کلیدواژه‌های مختلف از جمله training، exercise، glycemic index، lipid profile، medical plant و anti-diabetic component، بدون محدودیت سال جست‌وجو انجام گرفت. سپس مقالات بر اساس فعالیت ورزشی و گیاهان دارویی بر متابولیسم کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها، دسته‌بندی شدند.
یافته‌ها: طبق بررسی‌های صورت‌گرفته در بانک‌های اطلاعاتی، 564 مقاله در رابطه با ورزش و گیاهان دارویی مشاهده شد که با توجه به معیارهای ورود به مطالعه (پرداختن به فعالیت ورزشی، گیاه دارویی و همچنین بیماری دیابت) تعداد 34 مقاله در رابطه با اثرات فعالیت‌های ورزشی و گیاه دارویی در وضعیت بیماری دیابت انتخاب شدند. درحقیقت از بین مطالعات به‌دست‌آمده 10 گیاه دارویی که بیشترین مطالعه از آن‌ها هم‌زمان با فعالیت‌های ورزشی انجام شده بود، بررسی شدند. که نتایج آن‌ها نشان داد گیاهان دارویی با فعالیت آنتی‌اکسیدانی خود و مکانیسم‌های مرتبط به تحریک ترشح انسولین، به کنترل چربی خون منجر می‌شوند و فعالیت‌های ورزشی وابسته به نوع، شدت، طول دوره تمرین به افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدانی بدن و همچنین افزایش مصرف گلوکز در عضله از مسیرهای غیر‌وابسته به انسولین در شرایط بیماری دیابت منجر می‌شوند.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد با توجه به چالش‌بر‌انگیز بودن مداخله تمرینات ورزشی، استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی در کنار فعالیت بدنی به بهبود شاخص‌های متابولیکی در بیماران دیابتی منجر شود. 
متن کامل [PDF 8260 kb]   (1039 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2375 مشاهده)  
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/1/12 | پذیرش: 1400/7/22 | انتشار: 1400/7/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb