دوره 18، شماره 70 - ( 4-1388 )                   جلد 18 شماره 70 صفحات 37-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gerami H, Banan R, Forghan Parast K, Dadgari S, Sarmast H, Banan R et al . Normal Olfaction Range of Rasht Residents with a New Test Designed for the Region. JGUMS 2009; 18 (70) :32-37
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-249-fa.html
گرامی هوشنگ، بنان رحمت الله، فرقان‌پرست کامبیز، شهریار دادگری شهریار، سرمست هادی، بنان روزبه و همکاران.. تعیین محدوده نرمال بویایی در ساکنین شهرستان رشت با استفاده از یک آزمون طراحی شده برای منطقه. مجله علوم پزشکی گیلان. 1388; 18 (70) :32-37

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-249-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، hg_gerami@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی گیلان
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (7664 مشاهده)
چکیده مقدمه: حس بویایی اطلاعات با ارزشی از محیط اطراف در اختیار انسان قرار می‌دهد. اختلال بویایی به هر دلیلی که رخ دهد، در زندگی روزمره مشکل زیاد ایجاد خواهد کرد. در هر فرد با شکایت کاهش قدرت شناسایی بوها، صرف‌نظر از علت و دلیل مراجعه با مشخص‌کردن محدوده طبیعی بویایی می‌توان وی را بررسی کرده، بهتر یا بدتر شدن آن را پایش کرد و تاثیر داروها یا روش‌های جراحی بکار رفته را سنجید. در حال حاضر برای تشخیص شدت اختلال بویایی از آزمون‌هایی استفاده می‌شود که هیچ یک ایرانی نبوده و دسترسی به آنها بسیار دشوار است. هدف: طراحی آزمون بویایی و تعیین محدوده قدرت بویایی افراد سالم برای مقایسه و تشخیص اختلال حس بویایی. مواد و روش‌ها: نام 56 ماده شناخته شده در جامعه (ایران – گیلان) به 200 نفر از همراهان 15 تا 60 ساله بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمؤمنین رشت ارائه شد و بر این اساس 16 ماده (بنزین، الکل، چای، برنج، صابون، دارچین، گلپر، سیر، پیاز، پودر لباسشویی، نعناع، گلاب، آبلیمو، روغن زیتون، سرکه و ویکس) که بوی آنها برای افراد آشناتر بود انتخاب شد . در مرحله دوم این 16 ماده به ترتیب به 150 نفر از افراد مزبور (77 زن و 73 مرد) در ظروف مشابه و بدون امکان مشاهده داخل آنها ارائه شد تا فرد با بوییدن محتوای ظرف از فاصله 2 سانتیمتری به مدت 3 ثانیه نام آن ماده را از بین چهار گزینه انتخاب کند. هر سوراخ بینی جداگانه آزمایش و نمره هر فرد از بین صفر تا 32 تعیین شد. نتایج: محدوده نرمال بویایی صدک 97 جامعه مورد مطالعه در نظر گرفته شد و براساس آن معیار محدوده نرمال بویایی در این آزمون برای افراد 15 تا 60 ساله بین 28 تا 32 تعیین شد. نتیجه‌گیری: این آزمون و نتایج آن می تواند راهگشای پژوهش‌های بعدی در مورد حس بویایی بوده و در تعیین شدت کاهش آن در بیماران کمک‌کننده باشد.
متن کامل [PDF 167 kb]   (1419 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/8/29 | پذیرش: 1392/8/29 | انتشار: 1392/8/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb