دوره 31، شماره 4 - ( 10-1401 )                   جلد 31 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Umrani A, Faghihi H, Mohammadi Z, Mirzabeigi P, Montazeri Ghods H, Rastegari A. Optimization of Xanthan Gum and Sorbitol Levels in the Mycophenolate Mofetil Powder for Oral Suspension. J Guil Uni Med Sci 2022; 31 (4)
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2547-fa.html
عمرانی امین، فقیهی هما، محمدی زهره، میرزابیگی پرستو، منتظری قدس حامد، رستگاری علی. بهینه سازی مقادیر سوربیتول و زانتان گام در فرمولاسیون پودر آماده برای تهیه سوسپانسیون مایکوفنولات موفتیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان 1401; 31 (4)

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2547-fa.html


چکیده:   (222 مشاهده)
زمینه: مایکوفنولات موفتیل داروی تضعیف کننده سیستم ایمنی در درمان انواع بیماری‌های کلیوی و پیوند اعضا است. طی مطالعات اولیه و تعیین محدوده غلظتی مواد جانبی، اهمیت تاثیر میزان زانتان گام و سوربیتول در کیفیت و پایداری ماده موثره مشخص گردید.
 هدف: هدف این مطالعه بهینه سازی مقادیر مواد مذکور با استفاده از روش داده های تجربی Experimental Design بود تا با کمترین میزان طراحی آزمایش به بهترین نتیجه دست یابیم. 
روش‌ها: روش Central Composite Design برای تهیه فرمولاسیون ها استفاده شد. مقادیر زانتان گام و سوربیتول به عنوان متغیرهای مستقل و حجم سدیمانتاسیون (میزان فاکتور F)، مقدار ماده موثره پس از تهیه و پس از 3 ماه نگهداری در دمای 45 درجه سانتی گراد به عنوان متغیرهای وابسته بودند. پس از تهیه فرمولاسیون ها به روش گرانولاسیون مرطوب، آزمون کروماتوگرافی و تعیین فاکتور F انجام شد.
یافته‌ها: آنالیز پاسخ ها مبین معنی دار بودن افزایش میزان زانتان گام تا 75 میلی گرم، در افزایش پایداری فیزیکی و نیز محافظت ماده موثره دارو، تا 98 درصد،پس از 3 ماه نگهداری بود. افزایش مقدار سوربیتول از 10 گرم تا 25 گرم، نقش معنی داری در بهبود خواص مذکور نداشت. نمونه بهینه حاوی 16.69 گرم سوربیتول و 68.81 میلی گرم زانتان گام با خطای پیش بینی کمتر از 5 درصد بود.
نتیجه‌گیری: روش داده های تجربی در این مطالعه به خوبی مقادیر دو ماده جانبی تعیین کننده کیفیت نهایی فرآورده را بهینه سازی نمود. حد بیشینه زانتان گام و محدوده میانی سوربیتول در ایجاد فرآورده مطلوب پیشنهاد می گردد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/4/22 | پذیرش: 1401/7/23 | انتشار: 1401/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb