Research code: 3205
Ethics code: IR.GUMS.REC.1400.124
Hesari Z, Rohani M, Parvinroo S, Rafiei E. Prevalence of Microbial and Fungal Contamination in Four Medicinal Plants from the Lamiaceae Family in Herb Shops in Rasht, Iran. JGUMS 2024; 33 (1) :44-55
URL:
http://journal.gums.ac.ir/article-1-2634-fa.html
حصاری زهرا، روحانی معصومه، پروین رو شیرین، رفیعی الهه. بررسی شیوع آلودگی میکروبی 4 گونه گیاه دارویی از خانواده نعناییان در عطاریهای سطح شهر رشت. مجله علوم پزشکی گیلان. 1403; 33 (1) :44-55
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-2634-fa.html
1- گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علومپزشکی گیلان، رشت، ایران.
2- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علومپزشکی گیلان، رشت، ایران.
3- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علومپزشکی گیلان، رشت، ایران. ، shirinparvinroo@yahoo.com
4- واحد توسعه تحقیقات بالینی رازی، دانشگاه علومپزشکی گیلان، رشت، ایران.
چکیده: (652 مشاهده)
زمینه عطاریها از مراکز مهم تهیه گیاهان دارویی هستند. با این حال، عدم بستهبندی مناسب میتواند موجب آلودگی انواع مختلف میکروارگانیسمها، قارچ ها و مخمرها شود.
هدف هدف از این مطالعه، بررسی میزان آلودگی میکروبی و قارچی 4 گیاه از خانواده نعناییان در سطح عطاریهای رشت است.
روشها در این مطالعه، محققان 15 نمونه از گیاهان نعنا، رزماری، پونه و 16 نمونه بادرنجبویه را جمعآوری کردند. نمونهها رقیق شده، به مدت 1 ساعت انکوبه شدند و سپس برای شمارش باکتریها به محیط کشت تریپتیک سوی آگار منتقل شدند. از محیط کشت سابورو دکسترو آگار برای شمارش کل کپک و مخمر و محیط کشت مک کانکی براث برای شناسایی اختصاصی اشریشیا کلی استفاده شد. تحلیل دادهها با نرمافزار SPSS نسخه 16 و مقایسه آلودگی باکتری و قارچی در نمونههای گیاهی با مقادیر استاندارد فارماکوپه آمریکا (2020) با استفاده از آزمون ناپارامتری آزمون رتبه علامتدار ویلکاکسون انجام شد.
یافتهها از مجموع 61 نمونه گیاهی تجزیهوتحلیل شده، 59 نمونه (73/7 درصد) آلوده به باکتری و 60 نمونه (86/6 درصد) آلوده به قارچ بودند. موارد خاص آلوده به اشریشیا کلی 27 نمونه (44/2 درصد) را به خود اختصاص دادند. میانگین تعداد باکتریها و قارچها در نمونههای گیاهی به ترتیب 105×3/39 و 105× 6/3 بود.
نتیجهگیری آلودگی میکروبی بیشتر نمونههای گیاهان بررسیشده در این مطالعه بسیار بالاتر از حد مجاز اعلامشده است.لازم است سیاستهای نظارتی دقیقتری توسط مسئولین ناظر بر سلامت فراوردههای طبیعی عطاریها لحاظ شود.
مقاله مروری:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/5/31 | پذیرش: 1402/8/24 | انتشار: 1403/1/13